Diyarbakır kavrulacak: Sıcaklık 5-10 derece artacak

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 22.06.2024 - 13:21, Güncelleme: 22.06.2024 - 13:21 1968+ kez okundu.
 

Diyarbakır kavrulacak: Sıcaklık 5-10 derece artacak

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Uzmanlar, sıcaklıkların bugün itibarıyla 5-10 derece artacağını belirtti. 7 ilde ise hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkıyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Sıcak Hava Alarmı: Hangi İllerde Sıcaklık 40 Dereceyi Aşıyor? MGM verilerine göre, Aydın'da en yüksek hava sıcaklığı 43 derece olacak. Şanlıurfa'da ise sıcaklıklar 42 dereceye kadar çıkacak. Denizli, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman'da sıcaklıklar 41 dereceyi bulacak. Kahramanmaraş'ta ise sıcaklıklar 40 dereceye ulaşacak. Yağış Beklenen Bölgeler Osmaniye ve Rize çevreleri, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri, Artvin kıyıları, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Büyük Şehirlerde Hava Durumu Ankara: En yüksek 33, en düşük 18 derece İstanbul: En yüksek 29, en düşük 21 derece İzmir: En yüksek 36, en düşük 23 derece Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor. Haber Merkezi
Türkiye genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Uzmanlar, sıcaklıkların bugün itibarıyla 5-10 derece artacağını belirtti. 7 ilde ise hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

O illerde ölümcül sıcaklık başlıyor! Saat verildi: Sakın dışarı çıkmayın

Sıcak Hava Alarmı: Hangi İllerde Sıcaklık 40 Dereceyi Aşıyor?

MGM verilerine göre, Aydın'da en yüksek hava sıcaklığı 43 derece olacak. Şanlıurfa'da ise sıcaklıklar 42 dereceye kadar çıkacak. Denizli, Adıyaman, Diyarbakır ve Batman'da sıcaklıklar 41 dereceyi bulacak. Kahramanmaraş'ta ise sıcaklıklar 40 dereceye ulaşacak.

Sıcaklık Haberleri - Tigris Haber - Son Dakika, Güncel ve Gazete Haberleri

Yağış Beklenen Bölgeler

Osmaniye ve Rize çevreleri, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri, Artvin kıyıları, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

  • Ankara: En yüksek 33, en düşük 18 derece
  • İstanbul: En yüksek 29, en düşük 21 derece
  • İzmir: En yüksek 36, en düşük 23 derece

Sıcak Havalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak hava dalgası nedeniyle vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Uzmanlar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların güneşin etkili olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını tavsiye ediyor. Haber Merkezi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.