Silvan’daki kaldırımlar işgal altında!

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 20.06.2024 - 13:46, Güncelleme: 20.06.2024 - 13:46 2619+ kez okundu.
 

Silvan’daki kaldırımlar işgal altında!

Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan İlçesi’nde park yeri sorunu giderek büyüyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar, araçların işgali altında. Kaldırım işgaline vatandaşlar tepki gösterdi.
Haber: İhsan YILMAZ   Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da, yolların yetersiz kalması bir yana, park yeri sorunu da giderek büyüyor. Gazi, Atatürk, Karabehlül ve Azizoğlu Caddesindeki işyerleri ve seyyar satıcılar, kaldırım tamamen işgal ederken, Diyarbakır caddesinde ise, hatalı parkların önüne geçilemiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar araçların işgali altında. Yayalar ise hayati tehlikesi olan yollarda yürümek zorunda kalıyor. Kaldırım İşgali Tepkisi  Silvan ilçesinde devam eden esnafların kaldırım işgaline vatandaşlar tepki gösterdi. Silvan’da uzun zamandan beri devam eden kaldırım işgali ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. Esnafın kaldırım işgaline tepki gösteren Sedefa Çayan adlı vatandaş, "Bırakın kaldırımdan geçmeyi yoldan geçmeye bile fırsat bulamıyoruz. Esnafların kaldırım işgali artık yol işgaline dönüştü. Özellikle kıraathanelerin sandalyelerin kaldırıma ve yola bırakması yüzünden yolda zor yürüyoruz. Bu durum görüntü kirliliğine neden oluyor. Sadece ben değil bütün bayan arkadaşlarım benimle aynı kanaattedirler. Sırf esnaflar para kazanacak diye bizim özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar. Silvan’ın bütün esnafları kaldırımı işgal ediyor. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerden bu duruma karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.   Yayalar risk altında Silvan'ın en işlek caddelerinden Diyarbakır, Gazi, Azizoğlu Caddesi ve Atatürk Caddesinde, araç sürücüleri yayaların hakkını adeta gasp ediyor. Yayalar için yapılan kaldırımların bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin araçları tarafından işgal altında olması, vatandaşların trafik akışının olduğu yollarda yürümesine neden oluyor ve bu çok büyük tehlikeler yaratıyor. Sürücülere ceza Yürüyecek alan bulamadığı için yoldan yürüyen yayalar, her an kaza tehlikesi atlatıyor. Özellikle bebek arabası kullanan anneler için büyük sıkıntı oluşturan bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor. Pek çok sürücü, çift sarı çizgiye park edip, engelli araç bölümlerini bile zapt ediyor. Silvan'da yasak olan kuralları umursamayan sürücüler, kural tanımadan hareket ediyor. Polis ve zabıta ekipleri gerekli önlemleri almaya çalışsa da, kesilen para cezaları sürücüleri bu hatalardan caydırmıyor. Klima Kaldırım ortasında Silvan’da kaldırımlarda yürümek imkânsızlaştığını belirten vatandaşlar, Kaldırım ortasına klima dikmişler yahu kaldırımda klimamı olur. Kaldırımdaki seyyar satıcılardan işyerleri ürünlerinin sergilenmesinde zaten yürümek imkansız hale geldi. Birde kaldırım ortasına klima motoru monte edilmiş, üzerini bir saçla kapatmışlar o saca çocukları kafası değerse Allah korusun büyük bir kazaya sebebiyet vermeden o kaldırımlardaki klimaları bir an önce sökmelidirler. Hele hele Diyarbakır caddesinde araç parklarında yürümek imkânsız. Belediye ve yetkililer acilen çözüm üretmeleri gerekiyor” diye dert yandı.    
Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan İlçesi’nde park yeri sorunu giderek büyüyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar, araçların işgali altında. Kaldırım işgaline vatandaşlar tepki gösterdi.

Haber: İhsan YILMAZ

 

Araç sayısının her geçen gün arttığı Silvan'da, yolların yetersiz kalması bir yana, park yeri sorunu da giderek büyüyor. Gazi, Atatürk, Karabehlül ve Azizoğlu Caddesindeki işyerleri ve seyyar satıcılar, kaldırım tamamen işgal ederken, Diyarbakır caddesinde ise, hatalı parkların önüne geçilemiyor. Yayalar için yapılan kaldırımlar araçların işgali altında. Yayalar ise hayati tehlikesi olan yollarda yürümek zorunda kalıyor.

Kaldırım İşgali Tepkisi

 Silvan ilçesinde devam eden esnafların kaldırım işgaline vatandaşlar tepki gösterdi.

Silvan’da uzun zamandan beri devam eden kaldırım işgali ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu. Esnafın kaldırım işgaline tepki gösteren Sedefa Çayan adlı vatandaş, "Bırakın kaldırımdan geçmeyi yoldan geçmeye bile fırsat bulamıyoruz. Esnafların kaldırım işgali artık yol işgaline dönüştü. Özellikle kıraathanelerin sandalyelerin kaldırıma ve yola bırakması yüzünden yolda zor yürüyoruz. Bu durum görüntü kirliliğine neden oluyor. Sadece ben değil bütün bayan arkadaşlarım benimle aynı kanaattedirler. Sırf esnaflar para kazanacak diye bizim özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar. Silvan’ın bütün esnafları kaldırımı işgal ediyor. Bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor. Yetkililerden bu duruma karşı daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Yayalar risk altında

Silvan'ın en işlek caddelerinden Diyarbakır, Gazi, Azizoğlu Caddesi ve Atatürk Caddesinde, araç sürücüleri yayaların hakkını adeta gasp ediyor. Yayalar için yapılan kaldırımların bilinçsiz ve duyarsız sürücülerin araçları tarafından işgal altında olması, vatandaşların trafik akışının olduğu yollarda yürümesine neden oluyor ve bu çok büyük tehlikeler yaratıyor.

Sürücülere ceza

Yürüyecek alan bulamadığı için yoldan yürüyen yayalar, her an kaza tehlikesi atlatıyor. Özellikle bebek arabası kullanan anneler için büyük sıkıntı oluşturan bu durumun önüne bir türlü geçilemiyor. Pek çok sürücü, çift sarı çizgiye park edip, engelli araç bölümlerini bile zapt ediyor. Silvan'da yasak olan kuralları umursamayan sürücüler, kural tanımadan hareket ediyor.

Polis ve zabıta ekipleri gerekli önlemleri almaya çalışsa da, kesilen para cezaları sürücüleri bu hatalardan caydırmıyor.

Klima Kaldırım ortasında

Silvan’da kaldırımlarda yürümek imkânsızlaştığını belirten vatandaşlar, Kaldırım ortasına klima dikmişler yahu kaldırımda klimamı olur. Kaldırımdaki seyyar satıcılardan işyerleri ürünlerinin sergilenmesinde zaten yürümek imkansız hale geldi. Birde kaldırım ortasına klima motoru monte edilmiş, üzerini bir saçla kapatmışlar o saca çocukları kafası değerse Allah korusun büyük bir kazaya sebebiyet vermeden o kaldırımlardaki klimaları bir an önce sökmelidirler. Hele hele Diyarbakır caddesinde araç parklarında yürümek imkânsız. Belediye ve yetkililer acilen çözüm üretmeleri gerekiyor” diye dert yandı.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.