Diyarbakır’da içme suyu hizmetine ‘tasarruf tedbirleri’ engeli

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 13.06.2024 - 12:40, Güncelleme: 13.06.2024 - 12:40 2185+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da içme suyu hizmetine ‘tasarruf tedbirleri’ engeli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce kırsal mahallelerin su sorunu çözmek için yaptığı ihale, "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri" gerekçesiyle iptal edildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden (DİSKİ) yapılan yazılı açıklamada, kırsal mahallelerde içme suyu sorununu çözmek için ihaleye çıkarılan sondaj yapım işi, "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri" kararı kapsamında iptal edildiği bildirildi. Açıklamada, “DİSKİ tarafından kentimizin farklı yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını gidermek amacı ile ‘Diyarbakır İline Bağlı Mahallelerde İçme Suyu Sondajı Açılması Yapım İşi’ ihalesi yapılmıştır. Ancak, Cumhurbaşkanlığının 17 Mayıs 2024 tarih ve 32549 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ve Kamu İhale Kurulu Kararının 27 Mayıs 2024 tarihli 2024/DK.D-91 sayılı kararları nedeniyle ihale iptal edilmiştir” denildi. DBB BASIN BİRİMİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nce kırsal mahallelerin su sorunu çözmek için yaptığı ihale, "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri" gerekçesiyle iptal edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nden (DİSKİ) yapılan yazılı açıklamada, kırsal mahallelerde içme suyu sorununu çözmek için ihaleye çıkarılan sondaj yapım işi, "Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri" kararı kapsamında iptal edildiği bildirildi.

Açıklamada, “DİSKİ tarafından kentimizin farklı yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacını gidermek amacı ile ‘Diyarbakır İline Bağlı Mahallelerde İçme Suyu Sondajı Açılması Yapım İşi’ ihalesi yapılmıştır. Ancak, Cumhurbaşkanlığının 17 Mayıs 2024 tarih ve 32549 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ve Kamu İhale Kurulu Kararının 27 Mayıs 2024 tarihli 2024/DK.D-91 sayılı kararları nedeniyle ihale iptal edilmiştir” denildi. DBB BASIN BİRİMİ

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.