Esnaf durgunluktan, müşteri pahalılıktan yakındı

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 12.06.2024 - 15:05, Güncelleme: 12.06.2024 - 17:11 2089+ kez okundu.
 

Esnaf durgunluktan, müşteri pahalılıktan yakındı

Kurban Bayramına öncesi pazar fiyatları el yaktı. Silvan’da alış-verişe çıkan vatandaşlar, fiyatları görünce eve eli boş döndü. Pantolon fiyatları 800-1000 lira, tişört veya gömlek ise 400 ile 500 liradan satılıyor.
HABER İHSAN YILMAZ Türkiye genelinde yüzde 200 artış gösteren giyim sektörü Silvan İlçesinde etkisini sürdürüyor. Vatandaşlar mağazalarda fiyatların yüksekliğine dikkat çekti. Giyim sektöründe Kurban Bayramı öncesi fiyatların yüksekliğini gören tüketici fiyatlardan, esnaf ise piyasanın durgunluğundan yakındı. “PİYASALAR DURGUN” Fiyatların yüksek olmasından dolayı tüketicilerin sadece fiyat sormakla yetindiklerini dile getiren Esnaf Necat Güzel, “Fiyatlarımız Ramazan Bayramı ile aynı, hiçbir şekilde artış olmadığı halde, vatandaşın alım gücünün düşmesiyle birlikte piyasalarda durgunluk yaşanıyor. Bir takım elbise fiyatı bin 200’den 7 bin TL’ye kadar var. Pantolon 600 TL’den bin 200 TL’ye kadar çıkıyor. Gömlek veya tişört fiyatları ise, 400 TL ile 700 TL arasında değişiyor. Marka ve kaliteye göre fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor.       “FİYATLARA BAKMAKLA YENİYORUZ” Geçen seneye göre yüzde 200’ün üstü bir artış olduğunu söyleyen Elif Arslan, “Geçen Sene aldığımız 200 TL’ye aldığım bir elbise bu yıl 450 TL diyor. Bir tişört 75 TL ilken şu an 300 TL gibi bir fiyat isteniliyor. Kendime eşime ve çocuklarıma elbise, ayakkabı ve diğer ihtiyaçlar almak için en az cüzdanımda 10 bin TL gibi bir meblağın olması gerekiyor. Her şey ateş pahası bir şey alınmıyor. Çoğu kez fiyatlara bakmak zorunda kalıyoruz. Fiyatlara bakmakla yetiniyoruz” dedi. “MALİYETLER YÜZDE 300 ARTI” Mağazacı esnaf, “Vatandaşların alım gücü kalmamış, müşteriler gelip sadece etiket fiyatına bakıp çıkıyorlar. Tekstil sektöründe doğrudur yüzde 200 ile 300 gibi ciddi artışlar oldu. Bizde bu Malı İstanbul piyasasından alıyoruz. Artan nakliye ücretleri, kira ve diğer maliyetlerin armasıyla fiyatların böyle yükselmesine neden olmuştur. Hiçbir esnaf kendi kendine zam yapmaz. Maliyetler artınca bizde fiyatları yükseltmek zorunda kalıyoruz. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun” dedi. "AYAKKABI SEKTÖRÜ DURGUN" Silvan’da ayakkabı sektöründe esnaf olan Mahfuz Mağaç, “Piyasanın genlinde bir durgunluk var. Müşteri geliyor bakıyor. Fiyat soruyor almadan çekip gidiyor. Vatandaşın alım gücüyle alakalı bir durum. Bu sadece ayakkabı sektörüyle alakalı değil, bütün sektörlerde bir durgunluk söz konusu. Daha önce internetten bile satış yapıyorduk. Şimdi internetten bile hiçbir sipariş almıyoruz” diye dert yandı.
Kurban Bayramına öncesi pazar fiyatları el yaktı. Silvan’da alış-verişe çıkan vatandaşlar, fiyatları görünce eve eli boş döndü. Pantolon fiyatları 800-1000 lira, tişört veya gömlek ise 400 ile 500 liradan satılıyor.

HABER İHSAN YILMAZ

Türkiye genelinde yüzde 200 artış gösteren giyim sektörü Silvan İlçesinde etkisini sürdürüyor. Vatandaşlar mağazalarda fiyatların yüksekliğine dikkat çekti.

Giyim sektöründe Kurban Bayramı öncesi fiyatların yüksekliğini gören tüketici fiyatlardan, esnaf ise piyasanın durgunluğundan yakındı.

“PİYASALAR DURGUN”

Fiyatların yüksek olmasından dolayı tüketicilerin sadece fiyat sormakla yetindiklerini dile getiren Esnaf Necat Güzel, “Fiyatlarımız Ramazan Bayramı ile aynı, hiçbir şekilde artış olmadığı halde, vatandaşın alım gücünün düşmesiyle birlikte piyasalarda durgunluk yaşanıyor. Bir takım elbise fiyatı bin 200’den 7 bin TL’ye kadar var. Pantolon 600 TL’den bin 200 TL’ye kadar çıkıyor. Gömlek veya tişört fiyatları ise, 400 TL ile 700 TL arasında değişiyor. Marka ve kaliteye göre fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor.   

  

“FİYATLARA BAKMAKLA YENİYORUZ”

Geçen seneye göre yüzde 200’ün üstü bir artış olduğunu söyleyen Elif Arslan, “Geçen Sene aldığımız 200 TL’ye aldığım bir elbise bu yıl 450 TL diyor. Bir tişört 75 TL ilken şu an 300 TL gibi bir fiyat isteniliyor. Kendime eşime ve çocuklarıma elbise, ayakkabı ve diğer ihtiyaçlar almak için en az cüzdanımda 10 bin TL gibi bir meblağın olması gerekiyor. Her şey ateş pahası bir şey alınmıyor. Çoğu kez fiyatlara bakmak zorunda kalıyoruz. Fiyatlara bakmakla yetiniyoruz” dedi.

“MALİYETLER YÜZDE 300 ARTI”

Mağazacı esnaf, “Vatandaşların alım gücü kalmamış, müşteriler gelip sadece etiket fiyatına bakıp çıkıyorlar. Tekstil sektöründe doğrudur yüzde 200 ile 300 gibi ciddi artışlar oldu. Bizde bu Malı İstanbul piyasasından alıyoruz. Artan nakliye ücretleri, kira ve diğer maliyetlerin armasıyla fiyatların böyle yükselmesine neden olmuştur. Hiçbir esnaf kendi kendine zam yapmaz. Maliyetler artınca bizde fiyatları yükseltmek zorunda kalıyoruz. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun” dedi.

"AYAKKABI SEKTÖRÜ DURGUN"

Silvan’da ayakkabı sektöründe esnaf olan Mahfuz Mağaç, “Piyasanın genlinde bir durgunluk var. Müşteri geliyor bakıyor. Fiyat soruyor almadan çekip gidiyor. Vatandaşın alım gücüyle alakalı bir durum. Bu sadece ayakkabı sektörüyle alakalı değil, bütün sektörlerde bir durgunluk söz konusu. Daha önce internetten bile satış yapıyorduk. Şimdi internetten bile hiçbir sipariş almıyoruz” diye dert yandı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.