Silvan'da Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 10.06.2024 - 11:23, Güncelleme: 10.06.2024 - 11:23 2087+ kez okundu.
 

Silvan'da Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmaları Devam Ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Silvan İlçesinde sinek ve haşerelere karşı başlatılan ilaçlama çalışması sürüyor.
Haber: M. Romedi YILMAZ Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Site, parklar, dere kenarları ve bataklık alanlarda ilaçlama yapıyor. Çalışmalarda, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince sinek ve haşerelere karşı başlatılan ilaçlama çalışması sürüyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Silvan’da Bahçeler başta olmak üzere parklar, mesire alanları, siteler, Cadde, sokak, dere kenarı, bataklık ve sazlık alanlarda ilaçlama çalışması yapıyor. Çalışmalarda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor. Ekipler, İlçe sakinlerinin Cadde, Sokak, Site, park, bahçe ve mesire alanlarında rahatça vakit geçirmeleri için çalışmaları belli periyotlarda devam ettiriyor. 285 personel ve 80 araç İlaçlama faaliyetleri; 285 personel, 80 araç, 35 holder, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve bin 46 merkezde sürüyor. Hedef vektörleri bitirmek Kent genelinde 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile kapsamlı bir çalışma başlatan ilaçlama birimleri, 6.00-12.00 saatleri arasında larvasit çalışması, 16.00-24.00 saatleri arasında ise sivrisinek-karasinek çalışması yapıyor. 7 Haziran 2024 tarihinde başlatılan 30 araç ve 160 personelin katılımı ile 3 gün sürecek çalışmada ise karasinek, sivrisinek, larva ve ergin mücadelesi için genel tarama yapılacak. Yapılan çalışma ile beraber kentin tamamında yüzde yüz başarı sağlanarak vektörlerin bitirilmesi hedefleniyor. Bu kente sözümüz var, en kısa sürede sonuç alacağız İlaçlama çalışmalarını yerinde incelemek için ekipleri ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Reşat Bakan, şöyle konuştu: “Bu kente bir sözümüz var. Bu kentte sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak için tüm alanlarda olduğu gibi özellikle yoğun şikayetlerin yaşandığı ilaçlama kısmında da başarıyı yakalamak için yoğun bir çalışmaya girmiş durumdayız. En kısa sürede sonuç alacağız. Şikayetlerin olmadığı bir kent hedefi ile gerek merkez ilçelerimiz, gerek kırsal ilçelerimiz, gerek köylerimiz olsun bu çalışmayı en varoş noktaya kadar götürerek başarı çıtasını yakalayacağız.” Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar maske takmalı  
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Silvan İlçesinde sinek ve haşerelere karşı başlatılan ilaçlama çalışması sürüyor.

Haber: M. Romedi YILMAZ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Site, parklar, dere kenarları ve bataklık alanlarda ilaçlama yapıyor. Çalışmalarda, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince sinek ve haşerelere karşı başlatılan ilaçlama çalışması sürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Silvan’da Bahçeler başta olmak üzere parklar, mesire alanları, siteler, Cadde, sokak, dere kenarı, bataklık ve sazlık alanlarda ilaçlama çalışması yapıyor.

Çalışmalarda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ilaçlar kullanılıyor.

Ekipler, İlçe sakinlerinin Cadde, Sokak, Site, park, bahçe ve mesire alanlarında rahatça vakit geçirmeleri için çalışmaları belli periyotlarda devam ettiriyor.

285 personel ve 80 araç

İlaçlama faaliyetleri; 285 personel, 80 araç, 35 holder, 15 atomizör, 50 ulv cihazı, 200 sırt pompası, misblower, 5 termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve bin 46 merkezde sürüyor.

Hedef vektörleri bitirmek

Kent genelinde 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile kapsamlı bir çalışma başlatan ilaçlama birimleri, 6.00-12.00 saatleri arasında larvasit çalışması, 16.00-24.00 saatleri arasında ise sivrisinek-karasinek çalışması yapıyor.

7 Haziran 2024 tarihinde başlatılan 30 araç ve 160 personelin katılımı ile 3 gün sürecek çalışmada ise karasinek, sivrisinek, larva ve ergin mücadelesi için genel tarama yapılacak.

Yapılan çalışma ile beraber kentin tamamında yüzde yüz başarı sağlanarak vektörlerin bitirilmesi hedefleniyor.

Bu kente sözümüz var, en kısa sürede sonuç alacağız

İlaçlama çalışmalarını yerinde incelemek için ekipleri ziyaret eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Reşat Bakan, şöyle konuştu: “Bu kente bir sözümüz var. Bu kentte sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturmak için tüm alanlarda olduğu gibi özellikle yoğun şikayetlerin yaşandığı ilaçlama kısmında da başarıyı yakalamak için yoğun bir çalışmaya girmiş durumdayız. En kısa sürede sonuç alacağız. Şikayetlerin olmadığı bir kent hedefi ile gerek merkez ilçelerimiz, gerek kırsal ilçelerimiz, gerek köylerimiz olsun bu çalışmayı en varoş noktaya kadar götürerek başarı çıtasını yakalayacağız.”

Kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar maske takmalı

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.