Silvan’da Gıda üretimi yapan işletmelere neden denetlenmiyor?

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 10.06.2024 - 10:57, Güncelleme: 10.06.2024 - 10:57 1957+ kez okundu.
 

Silvan’da Gıda üretimi yapan işletmelere neden denetlenmiyor?

Kurban Bayramına birkaç gün kala gıda üretimi yapan işletmeler neden denetlenmiyor. Tüm bölge il ve ilçelerde gıda üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimler yapılırken, Silvan İlçesinde yapılmaması dikkat çekti.
Haber: M.Romedi YILMAZ Silvan'da açıkta gıda satışı yapanlara yönelik denetim yapılmamasına Vatandaşlar, tepki gösterirken, Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin gıda üretimi yapan tüm işyerlerine yönelik denetim yapılmasını istedi. Silvan’da gıda üretimini yapan işyerlerinin veya imalathanelerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları denetlenmemesi vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaş Mehmet Kara, “Silvan İlçemizde ne fırınlar, ne pastaneler nede diğer gıda üretimi yapan işyerleri ve imalathaneler denetlenmiyor. Bayram sayılı günler kala bütün bölgede gıda denetimleri yapılırken, Silvan’da yapılmaması bizleri endişelendiriyor. Geçtiğimiz Ramazan bayramında açıkta aldığımız tatlıların içinde sinek ve fare pisliği çıktı. Aldığımız 5 kilo tatlıyı çöpe atmak zorunda kaldık. Zabıta ve Gıda mühendisleri denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Yetkililerin bu konuda ciddi adımların atmasını bekliyor” dedi.  
Kurban Bayramına birkaç gün kala gıda üretimi yapan işletmeler neden denetlenmiyor. Tüm bölge il ve ilçelerde gıda üretimi yapan imalathanelere yönelik denetimler yapılırken, Silvan İlçesinde yapılmaması dikkat çekti.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Silvan'da açıkta gıda satışı yapanlara yönelik denetim yapılmamasına Vatandaşlar, tepki gösterirken, Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve zabıta ekiplerinin gıda üretimi yapan tüm işyerlerine yönelik denetim yapılmasını istedi.

Silvan’da gıda üretimini yapan işyerlerinin veya imalathanelerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları denetlenmemesi vatandaşları tedirgin ediyor.

Vatandaş Mehmet Kara, “Silvan İlçemizde ne fırınlar, ne pastaneler nede diğer gıda üretimi yapan işyerleri ve imalathaneler denetlenmiyor. Bayram sayılı günler kala bütün bölgede gıda denetimleri yapılırken, Silvan’da yapılmaması bizleri endişelendiriyor. Geçtiğimiz Ramazan bayramında açıkta aldığımız tatlıların içinde sinek ve fare pisliği çıktı. Aldığımız 5 kilo tatlıyı çöpe atmak zorunda kaldık. Zabıta ve Gıda mühendisleri denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Yetkililerin bu konuda ciddi adımların atmasını bekliyor” dedi.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.