Türkiye’de zorunlu askerlik kalkıyor mu?

Gündem (MG) - Malabadi Gazetesi | 01.06.2024 - 11:47, Güncelleme: 01.06.2024 - 11:47 2204+ kez okundu.
 

Türkiye’de zorunlu askerlik kalkıyor mu?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ordunun tam profesyonel sistemi düşünmediğini açıkladı.
Zorunlu askerliğin Avrupa ülkelerinin de gündeminde olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'nin sorularını yanıtladı. Bakan Güler, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik olması şeklindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar değerlendirildiğinde bunun doğru bir yaklaşım olduğu anlaşılacaktır. Avrupa’da profesyonel askerliğe geçen ülkelerin zorunlu askerliğe dönmeyi tekrar değerlendirdiklerini görüyoruz. En son bu konu İngiltere’nin gündeminde." Haber Merkezi
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ordunun tam profesyonel sistemi düşünmediğini açıkladı.

Zorunlu askerliğin Avrupa ülkelerinin de gündeminde olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge'nin sorularını yanıtladı.

Bakan Güler, şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarının mutlak surette vatan savunmasında bir görev alma zorunluluğu olduğu kanaatindeyim. Bu konuda yaklaşımımız yüzde 50 profesyonel, yüzde 50 zorunlu askerlik olması şeklindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlar değerlendirildiğinde bunun doğru bir yaklaşım olduğu anlaşılacaktır.

Avrupa’da profesyonel askerliğe geçen ülkelerin zorunlu askerliğe dönmeyi tekrar değerlendirdiklerini görüyoruz. En son bu konu İngiltere’nin gündeminde." Haber Merkezi

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.