Silvan’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 19.05.2024 - 13:21, Güncelleme: 19.05.2024 - 13:21 2014+ kez okundu.
 

Silvan’da 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Milli Mücadele’yi başlatmasının 105. yılını Silvan’da coşkulu bir programla kutladı.
Haber: Azad Berdan YILMAZ Silvan ilçesinde, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu. Gerçekleştirilen törene; Silvan Kaymakamı Vekâletten Hazro Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Jandarma Albay Uğur Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Fersende Tekin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mekin Azizoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mekin Azizoğlu yaptı. Yoğun katılımla gerçekleşen program öğrencilerin çeşitli gösterilerinin ardından halk oyunları gösterisi ile devam etti.  Wushu öğrencileri Türk bayrağını Kaymakam Koyuncu’ya teslim etti. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, 1. Kılıçarslan Fen Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Ardından 1. Kılıçarslan Lisesi öğrencileri tarafından Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu. 19 Mayıs kutlamaları Wushu, Cimlastik ve çeşitli halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Kaymakam Koyuncu ve beraberindekiler Öğrenciler tarafında hazırlanan Atatürk konulu resim sergisinin ardından, okçuluk sporcuların gösterilerinin ardından tören sona erdi.  
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Milli Mücadele’yi başlatmasının 105. yılını Silvan’da coşkulu bir programla kutladı.

Haber: Azad Berdan YILMAZ

Silvan ilçesinde, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Gerçekleştirilen törene; Silvan Kaymakamı Vekâletten Hazro Kaymakamı Doğukan Koyuncu, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Güntürk, Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Jandarma Albay Uğur Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Nedim Kılıçaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Fersende Tekin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mekin Azizoğlu, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mekin Azizoğlu yaptı.

Yoğun katılımla gerçekleşen program öğrencilerin çeşitli gösterilerinin ardından halk oyunları gösterisi ile devam etti.  Wushu öğrencileri Türk bayrağını Kaymakam Koyuncu’ya teslim etti.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, 1. Kılıçarslan Fen Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu.

Ardından 1. Kılıçarslan Lisesi öğrencileri tarafından Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu. 19 Mayıs kutlamaları Wushu, Cimlastik ve çeşitli halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Kaymakam Koyuncu ve beraberindekiler Öğrenciler tarafında hazırlanan Atatürk konulu resim sergisinin ardından, okçuluk sporcuların gösterilerinin ardından tören sona erdi.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.