İlk Kez Düzenlendi, Diyarbakır Batman Mardin’den 183 Bin Kişi Katıldı!

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.02.2024 - 15:57, Güncelleme: 26.02.2024 - 15:57 2062+ kez okundu.
 

İlk Kez Düzenlendi, Diyarbakır Batman Mardin’den 183 Bin Kişi Katıldı!

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 1. düzenlenen Mardin 1.Kitap Fuarı Günlerine 6. gününde de kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.
İlk Kez Düzenlendi, Diyarbakır Batman Mardin’den 183 Bin Kişi Katıldı! Mardin 1.Kitap Fuarı 6.gününde 183 bin kitapseverle buluştu. 125 YAYIN EVİ 50 YAZAR KATILDI Artuklu Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mardin 1.Kitap Fuarı, ilk günden bu yanan kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuar 6’ıncı gününde çevre il ve ilçelerden binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. 20 Şubat’ ta kapılarını açan 1.Mardin Kitap Fuarına şu ana kadar 125 yayınevi ve 50 yazar katılım sağladı. Bu yıl Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun tarafından ilk ki gerçekleştirilen Mardin Kitap Fuarı, söyleşi, şiir dinletisi ve müzikal oyunları ile bölge halkının takdirini topladı. 183 BİN KİŞİ KATILDI Mardin Artuklu Fuar Alanı’nda 125 yayınevi ve 50 yazarın katılımıyla bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Mardin 1.Kitap Fuarı 6.gününde Diyarbakır, Batman çevre il ve Nusaybin, Kızıltepe gibi ilçelerden 183 bin kitapseverle buluştu. YOĞUN İLGİ Öğrenci vatandaş her kesimin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarını ziyaret eden Hasan Yıldız isimli Üniversite öğrencisi kitap fuarını ilk duyduklarında inanamadıklarını belirterek, ’’Fuarın düzenleneceğini öğrendiğimizde arkadaşlarımızla açıkçası inanmadık. Olsa bile daha önce başka illerde ziyaret ettiğimiz kitap fuarları gibi olmayacağını düşünmüştük. Ama öyle olmadı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin her zaman yapılması gerekmektedir. “UMARIM GELENEKSELLEŞİR” Okumayı ve öğrenmeyi çok sevdiğini belirten Mardinli esnaflardan Selahattin Çiçek ise, Okumayı ve öğrenmeyi çok seviyorum. Mardin’de böylesi bir fuarın düzenleneceğini duyunca çok mutlu oldum. Çünkü ilk kez düzenlendi. Bundan sonraki yıllarda umarım yine devam eder ve her ilde olduğu gibi geleneksel bir hale dönüşür” şeklinde konuştu. SON GÜN 28 ŞUBAT 20 Şubat’ ta kapılarını açan 125 yayınevi ve 50 yazar katılımı ile söyleşi, şiir dinletisi ve müzikal oyunlarıyla devam eden Mardin 1.Kitap Fuarı 28 Şubat’a kadar devam edecek.
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 1. düzenlenen Mardin 1.Kitap Fuarı Günlerine 6. gününde de kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.

İlk Kez Düzenlendi, Diyarbakır Batman Mardin’den 183 Bin Kişi Katıldı! Mardin 1.Kitap Fuarı 6.gününde 183 bin kitapseverle buluştu.

125 YAYIN EVİ 50 YAZAR KATILDI

Artuklu Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Mardin 1.Kitap Fuarı, ilk günden bu yanan kitapseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Fuar 6’ıncı gününde çevre il ve ilçelerden binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. 20 Şubat’ ta kapılarını açan 1.Mardin Kitap Fuarına şu ana kadar 125 yayınevi ve 50 yazar katılım sağladı.

Bu yıl Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun tarafından ilk ki gerçekleştirilen Mardin Kitap Fuarı, söyleşi, şiir dinletisi ve müzikal oyunları ile bölge halkının takdirini topladı.

183 BİN KİŞİ KATILDI

Mardin Artuklu Fuar Alanı’nda 125 yayınevi ve 50 yazarın katılımıyla bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Mardin 1.Kitap Fuarı 6.gününde Diyarbakır, Batman çevre il ve Nusaybin, Kızıltepe gibi ilçelerden 183 bin kitapseverle buluştu.

YOĞUN İLGİ

Öğrenci vatandaş her kesimin yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarını ziyaret eden Hasan Yıldız isimli Üniversite öğrencisi kitap fuarını ilk duyduklarında inanamadıklarını belirterek, ’’Fuarın düzenleneceğini öğrendiğimizde arkadaşlarımızla açıkçası inanmadık. Olsa bile daha önce başka illerde ziyaret ettiğimiz kitap fuarları gibi olmayacağını düşünmüştük. Ama öyle olmadı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu tür etkinliklerin her zaman yapılması gerekmektedir.

“UMARIM GELENEKSELLEŞİR”

Okumayı ve öğrenmeyi çok sevdiğini belirten Mardinli esnaflardan Selahattin Çiçek ise, Okumayı ve öğrenmeyi çok seviyorum. Mardin’de böylesi bir fuarın düzenleneceğini duyunca çok mutlu oldum. Çünkü ilk kez düzenlendi. Bundan sonraki yıllarda umarım yine devam eder ve her ilde olduğu gibi geleneksel bir hale dönüşür” şeklinde konuştu.

SON GÜN 28 ŞUBAT

20 Şubat’ ta kapılarını açan 125 yayınevi ve 50 yazar katılımı ile söyleşi, şiir dinletisi ve müzikal oyunlarıyla devam eden Mardin 1.Kitap Fuarı 28 Şubat’a kadar devam edecek.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.