Öcalan yürüyüşü için güvenlik önlemi alındı

Gündem (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 19.11.2023 - 13:32, Güncelleme: 19.11.2023 - 13:55 1104+ kez okundu.
 

Öcalan yürüyüşü için güvenlik önlemi alındı

Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan için yürüyüş çağrısı sebebiyle polis ve jandarma, Bursa'nın giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi aldı. Diyarbakır'da gözaltına alınan 55 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
İmralı'da cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan için, HEDEP tarafından Gemlik’e yürüyüş çağrısı yapılmıştı. Çağrı üzerine polis ve jandarma ekipleri şehrin giriş noktalarında güvenlik önlemi aldı. Bursa Valiliği’nin geçtiğimiz günlerde 7 gün süreyle yürüyüş yasağı getirmesinin ardından ilçe girişlerinde de kontrol noktaları oluşturuldu. Yenigün Gazetesinde yer alan habere göre, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 3 ayrı noktada, İnegöl, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da da kontrol noktaları oluşturan polis ve jandarma ekipleri şehre giriş yapmak isteyen tüm araçlarda inceleme yapıyor. Diyarbakır'da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı Diyarbakır’da dün Abdullah Öcalan için Koşuyolu Parkı’nda yasağa rağmen yürüyüş yapan ve gözaltına alınan 55 kişi serbest bırakıldı. Diyarbakır’da Abdullah Öcalan için yapılan yürüyüşte gözaltına alınan 55 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Abdullah Öcalan ile görüşme sağlanması için dün Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek isteyen gruba polisin yaptığı müdahale sonucu 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilere "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" suçlaması yöneltildiği öğrenildi. Emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılan 55 isimden bazı kişiler şöyle: Mehmet Demir, Adle Fidan, Mehmet Ali Kahraman, İbrahim Öztürk, Sanem Eriş, Ramazan Demir, İsmail Topkan, Müslüm Aslan, Muhsin Aydoğdu, Yusuf Çelebi, Fayık Öcalan, Yusuf Ateş, Meşhef Sırımsı, Hamdiye Karakoç, Şakir Demir, Şükran Bulut, Nesibe Uygun, Süphan Şeker, Mustafa Kurt, Nusrettin Narin, Niyazi Suner, Sadık Tosun, Musatafa Karakoç, İbrahim Demirci, Hüsnü Aslan, Vedat Soysal, Azad Esin, Barış Avşar, Zeki Çetinkaya, Seyyit Bilal Evren ve Yakup Özer.
Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan için yürüyüş çağrısı sebebiyle polis ve jandarma, Bursa'nın giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi aldı. Diyarbakır'da gözaltına alınan 55 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İmralı'da cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan için, HEDEP tarafından Gemlik’e yürüyüş çağrısı yapılmıştı. Çağrı üzerine polis ve jandarma ekipleri şehrin giriş noktalarında güvenlik önlemi aldı. Bursa Valiliği’nin geçtiğimiz günlerde 7 gün süreyle yürüyüş yasağı getirmesinin ardından ilçe girişlerinde de kontrol noktaları oluşturuldu.

Yenigün Gazetesinde yer alan habere göre, Bursa’nın Orhangazi ilçesinde 3 ayrı noktada, İnegöl, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da da kontrol noktaları oluşturan polis ve jandarma ekipleri şehre giriş yapmak isteyen tüm araçlarda inceleme yapıyor.

Diyarbakır'da gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Diyarbakır’da dün Abdullah Öcalan için Koşuyolu Parkı’nda yasağa rağmen yürüyüş yapan ve gözaltına alınan 55 kişi serbest bırakıldı.

Diyarbakır’da Abdullah Öcalan için yapılan yürüyüşte gözaltına alınan 55 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Abdullah Öcalan ile görüşme sağlanması için dün Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek isteyen gruba polisin yaptığı müdahale sonucu 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilere "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet etmek" suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

Emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılan 55 isimden bazı kişiler şöyle: Mehmet Demir, Adle Fidan, Mehmet Ali Kahraman, İbrahim Öztürk, Sanem Eriş, Ramazan Demir, İsmail Topkan, Müslüm Aslan, Muhsin Aydoğdu, Yusuf Çelebi, Fayık Öcalan, Yusuf Ateş, Meşhef Sırımsı, Hamdiye Karakoç, Şakir Demir, Şükran Bulut, Nesibe Uygun, Süphan Şeker, Mustafa Kurt, Nusrettin Narin, Niyazi Suner, Sadık Tosun, Musatafa Karakoç, İbrahim Demirci, Hüsnü Aslan, Vedat Soysal, Azad Esin, Barış Avşar, Zeki Çetinkaya, Seyyit Bilal Evren ve Yakup Özer.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.