Deprem değil, dinamit evleri bu hale getirdi: Olay yargıda

Gündem (Amida Haber) - Amida Haber | 26.05.2023 - 16:01, Güncelleme: 26.05.2023 - 16:01 2805+ kez okundu.
 

Deprem değil, dinamit evleri bu hale getirdi: Olay yargıda

Avukat Sertan Yentürk, Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin temel açma işleminde dinamit kullanan Gürbağ Firması hakkında suç duyurusunda bulundu. Depremin yıkamadığı binalarda ciddi hasar meydana geldi.
Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde inşaatına başlanan Şehir Hastanesi’nin temelinin açılmasında dinamit kullanılması ile ilgili tartışmalar sürüyor. 5 Mayıs’tan bu yana devam eden patlamalardan dolayı çevredeki binalarda hasar oluştu. Dün meydana gelen şiddetli patlamada, Ceylan Towers isimli sitenin dairelerinin duvarlarında çatlak oluştu. Bazı evlerde banyo fayansları, asma tavanlar ve duşa kabinler kırıldı. Suç duyurusunda bulundu Ceylan Towers Sitesi’nde ikamet eden Diyarbakır Barosu avukatlarından Sertan Yentürk, kendi evinde de hasar meydana geldiğini belirterek, konuyu yargıya taşıdı. Yentürk, Şehir Hastanesi’nin inşaatını sürdüren Gürbağ Firması hakkında, “izinsiz olarak patlayıcı madde kullanmak, hayati tehlike ve mala zarar verme suçundan” suç duyurusunda bulundu. ‘Şehir içinde patlayıcı yasak’ Avukat Yentürk, şehir içinde patlayıcı madde kullanımının yasak olduğuna dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi: “6 Şubat depreminin yarattığı travma henüz taze iken, korktuğumuz bilindiği halde, depremin etkisini atlatamadığımız bir dönemde her gün patlamalarla ve sarsıntılarla uyanmaktayız. Şehir merkezinde patlayıcı patlatmak suçtur. Bu yönde alınan bir karar olsa dahi kararın kendisi hukuka aykırıdır.” Yargılama istedi Avukat Yentürk, patlamaların tedbiren durdurulmasını, gerekli izinlerin alınıp alınmadığının sorulmasını talep ederek, şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yürütülmesini talep etti. Yentürk, yürütmenin durdurulması kararı için de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Avukat Sertan Yentürk, Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin temel açma işleminde dinamit kullanan Gürbağ Firması hakkında suç duyurusunda bulundu. Depremin yıkamadığı binalarda ciddi hasar meydana geldi.

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi’nde inşaatına başlanan Şehir Hastanesi’nin temelinin açılmasında dinamit kullanılması ile ilgili tartışmalar sürüyor. 5 Mayıs’tan bu yana devam eden patlamalardan dolayı çevredeki binalarda hasar oluştu. Dün meydana gelen şiddetli patlamada, Ceylan Towers isimli sitenin dairelerinin duvarlarında çatlak oluştu. Bazı evlerde banyo fayansları, asma tavanlar ve duşa kabinler kırıldı.

dinamit1.jpg

Suç duyurusunda bulundu

Ceylan Towers Sitesi’nde ikamet eden Diyarbakır Barosu avukatlarından Sertan Yentürk, kendi evinde de hasar meydana geldiğini belirterek, konuyu yargıya taşıdı. Yentürk, Şehir Hastanesi’nin inşaatını sürdüren Gürbağ Firması hakkında, “izinsiz olarak patlayıcı madde kullanmak, hayati tehlike ve mala zarar verme suçundan” suç duyurusunda bulundu.

‘Şehir içinde patlayıcı yasak’

av-sertan-yenturk.jpg

Avukat Yentürk, şehir içinde patlayıcı madde kullanımının yasak olduğuna dikkat çekerek, şu ifadelere yer verdi: “6 Şubat depreminin yarattığı travma henüz taze iken, korktuğumuz bilindiği halde, depremin etkisini atlatamadığımız bir dönemde her gün patlamalarla ve sarsıntılarla uyanmaktayız. Şehir merkezinde patlayıcı patlatmak suçtur. Bu yönde alınan bir karar olsa dahi kararın kendisi hukuka aykırıdır.”

Yargılama istedi

Avukat Yentürk, patlamaların tedbiren durdurulmasını, gerekli izinlerin alınıp alınmadığının sorulmasını talep ederek, şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yürütülmesini talep etti. Yentürk, yürütmenin durdurulması kararı için de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.