Hattat traktörler göz doldurdu

Ekonomi (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 06.05.2024 - 13:17, Güncelleme: 06.05.2024 - 13:33 1313 kez okundu.
 

Hattat traktörler göz doldurdu

Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarında sergilenen sergilenen milyon değerindeki traktörler çiftçilerin dikkatini çekerken, Hattat traktörleri ise, ilgi odağı oldu.
Haber: İhsan YILMAZ/DİYARBAKIR Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı; tarım aletleri ve gıda alanında üretim yapan 120 firma tarım ve hayvancılığa dair bir çok ürünü sergileme imkanı buldu. Tarım ve Hayvancılık üzerinde alet ve ekiplamların ağırlıklı olarak sergilendiği fuarda, teknolojik donanımlara sahip beygir gücü yüksek traktörler vatandaşların ilgisini çekti. 5 gün devam eden Fuarda ise en yoğun ilgiyi 3 farklı model ile ziyaretçilerin karşısına çıkan Hattat traktörleri oldu. Doğu ve Güneydoğu Servis Bölge Müdürü Erol Aslan, her yıl Diyarbakır’da düzenlenen tarım fuarına katıldıklarını söyledi. Doğu ve Güneydoğu Servis Bölge Müdürü Erol Aslan MUAZZAM BİR FUAR Fuarda en fazla ilgiyi 4105, 4085 ve 3085 bahçe modelleri ile Hattat traktörün gördüğünü söyleyen Aslan, “Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz değişen ve gelişen teknolojiye göre imkanları ölçüsünde bu tarım alet ve makinalarını alarak kullanabiliyorlar. 5 gündür Diyarbakır Tarım fuarındayız. Markamıza olan ilgi çok güzel, Kendini kanıtlamış bir traktörümüz var. Dünya’nın 85-86 ülkesine ihracat yapıyoruz. En küçük traktörlerimiz bile artık 4 sinindir. Her koşulda Traktörlerimizde mükemmel bir uyum var. Taş kırma, yakıt tasarrufu anlamında kendini kanıtlamış iyi bir traktörümüz var. Bayrağını dalgalandıracağımız, Çerkezköy’de 221 bin metrekare kapalı alanımız var. Otomotiv sektöründe 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bütün diğer firmalara yedek parça sağlıyoruz. İyi bir dökümcü firmayız. Motor üst bloklarını yapıp İngiltere’ye gönderiyoruz. En son 3 seri üretim yaptık 4105, 4085 ve 3085 bahçe modellerimizin üretimini yapmıştık. Ancak halen üretimi devam eden modellerimiz var. Arazi koşullarına göre, testleri yapıldıktan sonra sahaya süreceğiz. Diyarbakır Fuarı yani TÜYAP olarak katıldığımız Konya, Bursa, Adana olmak üzere firma olarak katılıyoruz. Çiftçinin kalbi Diyarbakır’da atıyor. Burası Muazzam bir yer, burasıda TÜYAP olması gerekiyor” dedi. Hattat Traktör Silvan Bayisi İhsan Kan BANKA FAİZLERİ SATIŞLARI ENGELLEDİ Zamlar Vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü söyleyen Hattat Traktör Silvan Bayisi İhsan Kan, “Hattat traktörleri Diyarbakır fuarında büyük ilgi gördü. Fuarın Beşinci günündeyiz Banka faizleri yüksek olması nedeniyle satışımızın beklentilerimizin çok altındaydı. Banka’da kredi başvurusunda bulunan birçok çiftçimizin kredisi olumsuzlukla sonuçlanıyor. Banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçi traktör alamayacak duruma geldi. Hükümet bu konuda acilen banka faiz oranlarını düşürmeli. Bizler Her zaman çiftçimizin ve üreticilerimizin yanındayız.” diye konuştu.
Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarında sergilenen sergilenen milyon değerindeki traktörler çiftçilerin dikkatini çekerken, Hattat traktörleri ise, ilgi odağı oldu.

Haber: İhsan YILMAZ/DİYARBAKIR

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen 15. Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı; tarım aletleri ve gıda alanında üretim yapan 120 firma tarım ve hayvancılığa dair bir çok ürünü sergileme imkanı buldu.

Tarım ve Hayvancılık üzerinde alet ve ekiplamların ağırlıklı olarak sergilendiği fuarda, teknolojik donanımlara sahip beygir gücü yüksek traktörler vatandaşların ilgisini çekti. 5 gün devam eden Fuarda ise en yoğun ilgiyi 3 farklı model ile ziyaretçilerin karşısına çıkan Hattat traktörleri oldu. Doğu ve Güneydoğu Servis Bölge Müdürü Erol Aslan, her yıl Diyarbakır’da düzenlenen tarım fuarına katıldıklarını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Servis Bölge Müdürü Erol Aslan

MUAZZAM BİR FUAR

Fuarda en fazla ilgiyi 4105, 4085 ve 3085 bahçe modelleri ile Hattat traktörün gördüğünü söyleyen Aslan, “Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz değişen ve gelişen teknolojiye göre imkanları ölçüsünde bu tarım alet ve makinalarını alarak kullanabiliyorlar. 5 gündür Diyarbakır Tarım fuarındayız. Markamıza olan ilgi çok güzel, Kendini kanıtlamış bir traktörümüz var. Dünya’nın 85-86 ülkesine ihracat yapıyoruz. En küçük traktörlerimiz bile artık 4 sinindir. Her koşulda Traktörlerimizde mükemmel bir uyum var. Taş kırma, yakıt tasarrufu anlamında kendini kanıtlamış iyi bir traktörümüz var. Bayrağını dalgalandıracağımız, Çerkezköy’de 221 bin metrekare kapalı alanımız var. Otomotiv sektöründe 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bütün diğer firmalara yedek parça sağlıyoruz. İyi bir dökümcü firmayız. Motor üst bloklarını yapıp İngiltere’ye gönderiyoruz. En son 3 seri üretim yaptık 4105, 4085 ve 3085 bahçe modellerimizin üretimini yapmıştık. Ancak halen üretimi devam eden modellerimiz var. Arazi koşullarına göre, testleri yapıldıktan sonra sahaya süreceğiz. Diyarbakır Fuarı yani TÜYAP olarak katıldığımız Konya, Bursa, Adana olmak üzere firma olarak katılıyoruz. Çiftçinin kalbi Diyarbakır’da atıyor. Burası Muazzam bir yer, burasıda TÜYAP olması gerekiyor” dedi.

Hattat Traktör Silvan Bayisi İhsan Kan

BANKA FAİZLERİ SATIŞLARI ENGELLEDİ

Zamlar Vatandaşın alım gücünü düşürdüğünü söyleyen Hattat Traktör Silvan Bayisi İhsan Kan, “Hattat traktörleri Diyarbakır fuarında büyük ilgi gördü. Fuarın Beşinci günündeyiz Banka faizleri yüksek olması nedeniyle satışımızın beklentilerimizin çok altındaydı. Banka’da kredi başvurusunda bulunan birçok çiftçimizin kredisi olumsuzlukla sonuçlanıyor. Banka faizlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçi traktör alamayacak duruma geldi. Hükümet bu konuda acilen banka faiz oranlarını düşürmeli. Bizler Her zaman çiftçimizin ve üreticilerimizin yanındayız.” diye konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.