GGC gazeteciye saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınadı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.03.2024 - 13:05, Güncelleme: 26.03.2024 - 13:05 1002+ kez okundu.
 

GGC gazeteciye saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınadı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), haber takibi sırasında saldırıya uğrayan Rudaw TV temsilcisi ile ilgili soruşturmaya savcılığın takipsizlik kararı vermesini kınadı.
Diyarbakır’da 12 Ocak 2024 günü Rudaw Tv Temsilcisi Maşallah Dekak ve kameraman Mehmet Kanevi haber takibi sırasında saldırıya uğramışlardı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada bulunan bilgi ve belgelerin değerlendirildiği, “müşteki şüphelilerin” soyut iddiaları dışında bir delile rastlanmadığını belirterek, soruşturmada takipsizlik kararı verdi. GGC Diyarbakır Başsavcılığı’nın kararını kınadı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararına tepki gösteren Diyarbakır Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), yazılı bir açıklamayla kararı kınadı. GGC’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Basın özgürlüğü ile düşünce ve ifade hürriyetine yönelik yapıldığı aşikâr olan bu saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınıyoruz, tanımıyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan saldırı, hakaret ve tehditler kamera görüntülerinde açık bir şekilde görülürken, "delil yetersizliği" gibi komik bir gerekçeyle takipsizlik kararı verme, bize göre provakatif olan bu saldırıyı meşrulaştırmakla aynı anlamı taşımaktadır. 'Meslektaşlarımızın yanındayız' Bu karar meslektaşlarımızın sokakta çalıştıkları sırada uğrayacakları muhtemel her türlü saldırıya zemin hazırlayacak, saldırganları cesaretlendirecektir. Dün olduğu gibi bugünde saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanındayız. Hukuki anlamda itiraz süreçlerini de yakından takip edeceğimizi tekrar ifade ediyoruz.”
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), haber takibi sırasında saldırıya uğrayan Rudaw TV temsilcisi ile ilgili soruşturmaya savcılığın takipsizlik kararı vermesini kınadı.

Diyarbakır’da 12 Ocak 2024 günü Rudaw Tv Temsilcisi Maşallah Dekak ve kameraman Mehmet Kanevi haber takibi sırasında saldırıya uğramışlardı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada bulunan bilgi ve belgelerin değerlendirildiği, “müşteki şüphelilerin” soyut iddiaları dışında bir delile rastlanmadığını belirterek, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

GGC Diyarbakır Başsavcılığı’nın kararını kınadı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararına tepki gösteren Diyarbakır Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), yazılı bir açıklamayla kararı kınadı.

rudaw-saldiri.jpg

GGC’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Basın özgürlüğü ile düşünce ve ifade hürriyetine yönelik yapıldığı aşikâr olan bu saldırıya ilişkin takipsizlik kararını kınıyoruz, tanımıyoruz.

Meslektaşlarımıza yapılan saldırı, hakaret ve tehditler kamera görüntülerinde açık bir şekilde görülürken, "delil yetersizliği" gibi komik bir gerekçeyle takipsizlik kararı verme, bize göre provakatif olan bu saldırıyı meşrulaştırmakla aynı anlamı taşımaktadır.

'Meslektaşlarımızın yanındayız'

Bu karar meslektaşlarımızın sokakta çalıştıkları sırada uğrayacakları muhtemel her türlü saldırıya zemin hazırlayacak, saldırganları cesaretlendirecektir. Dün olduğu gibi bugünde saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın yanındayız. Hukuki anlamda itiraz süreçlerini de yakından takip edeceğimizi tekrar ifade ediyoruz.”

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.