Diyarbakır’da toplu ulaşımda yeni karar! Kriz büyüyor

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 12.06.2024 - 17:28, Güncelleme: 12.06.2024 - 17:28 2507+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da toplu ulaşımda yeni karar! Kriz büyüyor

Diyarbakır’da toplu taşımada zam oranları ile ilgili UKOME kararının henüz alınmadığının açıklanmasının ardından özel halk otobüsleri yeni bir karar aldı.
Diyarbakır’da toplu taşımaya zam bilmecesi yeni bir boyuta evrildi. Zam kararının henüz UKOME tarafından alınmamış olmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanmasının ardından özel halk otobüsleri kooperatifi karşı bir karar aldı. Karara göre ücretsiz yolcu taşımaları durduruldu. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYARDI  Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ve minibüslerin zam talebinin kabul edilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir açıklama yapılarak konunun değerlendirme aşamasında olduğu belirtilerek UKOME tarafından karar alınmadan zamlı tarifenin uygulanamayacağı açıklanmıştı. ÜCRETSİZ KARTIN FİŞİ ÇEKİLDİ! Bugün özel halk otobüsleri ücretsiz karta sahip yolcuları taşımama kararı aldı. Kooperatif başkanlığı tarafından alınan karar, özel halk otobüslerine asıldı.  Karar metninde şu ifadelere yer verildi: “Duyuru, belediye tarafından araçlarımıza bindirilen ücretsiz kartların ücreti tarafımıza ödenmediğinden ücretsiz kart binişleri durdurulmuştur. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.” UKOME KARAR İÇİN YARIN TOPLANACAK 10 Haziran’da belediyede yapılan toplantıda toplu taşına araçlarına yapılacak zam oranı belirenmiş ve yeni tarife kamuoyuna duyurulmuştu. Kabul edilen ancak kararı alınmayan tarifeye göre, minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 12 lira, tam 20 lira, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve Özel Halk Otobüslerinde ise öğrenci 8 lira, tam 15 lira olarak belirlenmişti.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın yapılacak UKOME toplantısını işaret ederek, zamlı tarife için kararın beklenmesi konusunda kooperatifleri uyarmıştı.
Diyarbakır’da toplu taşımada zam oranları ile ilgili UKOME kararının henüz alınmadığının açıklanmasının ardından özel halk otobüsleri yeni bir karar aldı.

Diyarbakır’da toplu taşımaya zam bilmecesi yeni bir boyuta evrildi. Zam kararının henüz UKOME tarafından alınmamış olmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanmasının ardından özel halk otobüsleri kooperatifi karşı bir karar aldı. Karara göre ücretsiz yolcu taşımaları durduruldu.

Diyarbakır’da Toplu Ulaşıma Zamda Büyük Kriz!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ UYARDI

 Diyarbakır’da özel halk otobüsleri ve minibüslerin zam talebinin kabul edilmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir açıklama yapılarak konunun değerlendirme aşamasında olduğu belirtilerek UKOME tarafından karar alınmadan zamlı tarifenin uygulanamayacağı açıklanmıştı.

ÜCRETSİZ KARTIN FİŞİ ÇEKİLDİ!

Bugün özel halk otobüsleri ücretsiz karta sahip yolcuları taşımama kararı aldı. Kooperatif başkanlığı tarafından alınan karar, özel halk otobüslerine asıldı. 

Diyarbakır’da Toplu Ulaşımda Yeni Karar! Kriz Büyüyor 2

Karar metninde şu ifadelere yer verildi:
“Duyuru, belediye tarafından araçlarımıza bindirilen ücretsiz kartların ücreti tarafımıza ödenmediğinden ücretsiz kart binişleri durdurulmuştur. Duyarlılığınız için teşekkür ederiz.”

UKOME KARAR İÇİN YARIN TOPLANACAK

10 Haziran’da belediyede yapılan toplantıda toplu taşına araçlarına yapılacak zam oranı belirenmiş ve yeni tarife kamuoyuna duyurulmuştu. Kabul edilen ancak kararı alınmayan tarifeye göre, minibüs (dolmuş) ücretlerinde öğrenci 12 lira, tam 20 lira, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ve Özel Halk Otobüslerinde ise öğrenci 8 lira, tam 15 lira olarak belirlenmişti.  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yarın yapılacak UKOME toplantısını işaret ederek, zamlı tarife için kararın beklenmesi konusunda kooperatifleri uyarmıştı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.