Diyarbakır'da toplu taşımadaki kriz çözüldü

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 26.07.2024 - 17:29, Güncelleme: 26.07.2024 - 17:29 2251+ kez okundu.
 

Diyarbakır'da toplu taşımadaki kriz çözüldü

Diyarbakır'da bir aydan fazladır yaşanan “Ücretsiz kart” sorunu çözüme kavuştu. Özel halk otobüsleri, artık ücretsiz taşıyacak.
Özel halk otobüslerinde geçerli ücretsiz ulaşım kartına sahip olan 65 yaş üstü, engelliler ve basın mensupları özel halk otobüsleri tarafından araçlara alınmayarak mağdur edilmişti. Bir aydan fazladır yaşanan sorunun çözümüne dair özel halk otobüsleri kooperatifleri başkanları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek sorunu çözdü. KOOPERATİF BAŞKANLARI VE BELEDİYE YETKİLİLERİ GÖRÜŞTÜ Belediye yetkilileriyle yapılan görüşmeye dair gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya, "Geçen hafta kooperatif başkanları olarak belediyedeki yetkililerle görüştük. Belediye yetkilileri, 'Ücretsiz yolcu taşıyarak iyi niyetinizi gösterin, bizler de önümüzdeki günlerde sizin sorununuzu gidereceğiz’ dediler. Türkiye genelinde bazı araştırmalar yaptık, hangi İl’de özel halk otobüsleri şoförleri ne kadar ücret alıyorsa, Büyükşehir Belediyesi de o doğrultuda zam yapacak” diye konuştu.
Diyarbakır'da bir aydan fazladır yaşanan “Ücretsiz kart” sorunu çözüme kavuştu. Özel halk otobüsleri, artık ücretsiz taşıyacak.

Özel halk otobüslerinde geçerli ücretsiz ulaşım kartına sahip olan 65 yaş üstü, engelliler ve basın mensupları özel halk otobüsleri tarafından araçlara alınmayarak mağdur edilmişti. Bir aydan fazladır yaşanan sorunun çözümüne dair özel halk otobüsleri kooperatifleri başkanları ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek sorunu çözdü.

Minibüs

KOOPERATİF BAŞKANLARI VE BELEDİYE YETKİLİLERİ GÖRÜŞTÜ

Belediye yetkilileriyle yapılan görüşmeye dair gazetemiz Güneydoğu Ekspres'e konuşan Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Fesih Kaya, "Geçen hafta kooperatif başkanları olarak belediyedeki yetkililerle görüştük. Belediye yetkilileri, 'Ücretsiz yolcu taşıyarak iyi niyetinizi gösterin, bizler de önümüzdeki günlerde sizin sorununuzu gidereceğiz’ dediler. Türkiye genelinde bazı araştırmalar yaptık, hangi İl’de özel halk otobüsleri şoförleri ne kadar ücret alıyorsa, Büyükşehir Belediyesi de o doğrultuda zam yapacak” diye konuştu.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.