Diyarbakır'da, sağlık çalışanları simit dağıttı!

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 25.07.2024 - 13:46, Güncelleme: 25.07.2024 - 13:46 1031+ kez okundu.
 

Diyarbakır'da, sağlık çalışanları simit dağıttı!

Sağlık çalışanları, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan yemek zehirlenmesine simit ve ayran dağıtılarak tepki gösterdi. Sağlık örgütleri, 2 günlük boykot kararı aldıklarını duyurdu.
Diyarbakır Tabipler Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, 17 Temmuz günü Dicle Üniversitesi'nde bine yakın personelin öğlen yemeğini yedikten sonra zehirlenmesi nedeniyle, yaptıkları basın açıklamasıyla iki günlük yemek boykotu gerçekleştireceklerini duyurdu. Dicle Üniversitesi Hastanesi Poliklinikleri önünde gerçekleştirilen açıklamada basın metnini okuyan SES Dicle Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Şehrivan Sönmez, üniversitenin yemekleri kendi öz imkanlarıyla yapmadığı sürece yemek boykotlarını sürdüreceklerini söyledi. HASTANEDE YEMEK YEMEK ZORUNDA KALIYORLAR "Yapılan özelleştirmeler nedeniyle kamuya ait olan kaynaklar, rant ve talana peşkeş çekilmektedir" diyen Sönmez, "Sağlık emekçileri ve hasta- hasta yakınları hastanelerin 24 saat kesintisiz hizmet sunması nedeniyle öğle ve akşam yemeğini hastanede yemek zorundadır. Dicle Üniversitesi hastanesinde17 Temmuz Çarşamba günü 2 bin kişiye dağıtılan öğlen yemeğinden dolayı yaklaşık bin kişiye yakın personel hasta ve hasta yakınları zehirlendi. Bunlardan yaklaşık 300 den fazlası zehirlenme vakasıyla hastanelerin resmi kayıtlarına geçti” dedi. ‘8 GÜNDÜR AÇIKLAMA YAPILMADI’ 2 arkadaşlarının yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını hatırlatan Sönmez şunları söyledi: “Hatta Anjiyo yaptığımız hastamız da yemekten kaynaklı zehirlendi. Zehirlenenler arasında 10 arkadaşımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor. Zehirlenmenin Tifo hastalığın bakterisi salmonelladan kaynaklandığını yapılan tetkikler de ortaya çıktı. Dicle üniversitesi idarecileri tarafından yemeğin araştırılması ve numunenin sonucunu kamuoyuna ivedi bir şekilde paylaşılması gerekirken 8 gündür bir açıklama yapılmadı. Yemekhane teknik şartnamesi hükümleri çerçevesinde işlemler yapılması gerekiyor. Hastane yöneticileri ile yaptığımız görüşmede de belirtik. Bu hayata kasta neden olan duruma ilişkin SES'iz kalmayacağız.” ‘SORUŞTURMA TALEBİNDE BULUNDUK’ SES Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası olarak Diyarbakır Barosu’ndan Cumhuriyet Başsavcısı’nın soruşturma yürütmesi talebinde bulunduklarını ifade eden Sönmez, “Zehirlenmeden etkilenen çalışanlar için hukuk birimiz ile yasal süreci takip edeceğiz. Diyarbakır milletvekillerinin soru önergesi vermesi için iletişim kurduk" şeklinde konuştu. İKİ GÜNLÜK BOYKOT İki günlük boykot kararı aldıklarını duyuran Sönmez, şunları söyledi: "Perşembe ve Cuma günlerinde yemek boykotu kararı aldık. Yemek hizmetleri hastane gelirinden sağlanıyor. Yani cebimize girecek teşvikten kesilen ücret ile karşılanıyor. Üniversite hastanesi özerk yapısı gereği yemek hizmetlerini kendi öz imkanları yapılmasını eğer bunu yapamıyor ise BOYKOT’a devam edeceğiz. Bizler bu zulme karşı SESimizi çıkarmaya devam edeceğiz." SAĞLIKÇILAR SİMİT DAĞITTI Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, simit ve ayran dağıttı.
Sağlık çalışanları, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yaşanan yemek zehirlenmesine simit ve ayran dağıtılarak tepki gösterdi. Sağlık örgütleri, 2 günlük boykot kararı aldıklarını duyurdu.

Diyarbakır Tabipler Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, 17 Temmuz günü Dicle Üniversitesi'nde bine yakın personelin öğlen yemeğini yedikten sonra zehirlenmesi nedeniyle, yaptıkları basın açıklamasıyla iki günlük yemek boykotu gerçekleştireceklerini duyurdu. Dicle Üniversitesi Hastanesi Poliklinikleri önünde gerçekleştirilen açıklamada basın metnini okuyan SES Dicle Üniversitesi Hastanesi İşyeri Temsilcisi Şehrivan Sönmez, üniversitenin yemekleri kendi öz imkanlarıyla yapmadığı sürece yemek boykotlarını sürdüreceklerini söyledi.

HASTANEDE YEMEK YEMEK ZORUNDA KALIYORLAR

"Yapılan özelleştirmeler nedeniyle kamuya ait olan kaynaklar, rant ve talana peşkeş çekilmektedir" diyen Sönmez, "Sağlık emekçileri ve hasta- hasta yakınları hastanelerin 24 saat kesintisiz hizmet sunması nedeniyle öğle ve akşam yemeğini hastanede yemek zorundadır. Dicle Üniversitesi hastanesinde17 Temmuz Çarşamba günü 2 bin kişiye dağıtılan öğlen yemeğinden dolayı yaklaşık bin kişiye yakın personel hasta ve hasta yakınları zehirlendi. Bunlardan yaklaşık 300 den fazlası zehirlenme vakasıyla hastanelerin resmi kayıtlarına geçti” dedi.

Diyarbakır'da, Sağlık Çalışanları Simit Dağıttı4

‘8 GÜNDÜR AÇIKLAMA YAPILMADI’

2 arkadaşlarının yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını hatırlatan Sönmez şunları söyledi: “Hatta Anjiyo yaptığımız hastamız da yemekten kaynaklı zehirlendi. Zehirlenenler arasında 10 arkadaşımızın tedavisi hastanelerde devam ediyor. Zehirlenmenin Tifo hastalığın bakterisi salmonelladan kaynaklandığını yapılan tetkikler de ortaya çıktı. Dicle üniversitesi idarecileri tarafından yemeğin araştırılması ve numunenin sonucunu kamuoyuna ivedi bir şekilde paylaşılması gerekirken 8 gündür bir açıklama yapılmadı. Yemekhane teknik şartnamesi hükümleri çerçevesinde işlemler yapılması gerekiyor. Hastane yöneticileri ile yaptığımız görüşmede de belirtik. Bu hayata kasta neden olan duruma ilişkin SES'iz kalmayacağız.”

‘SORUŞTURMA TALEBİNDE BULUNDUK’

SES Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası olarak Diyarbakır Barosu’ndan Cumhuriyet Başsavcısı’nın soruşturma yürütmesi talebinde bulunduklarını ifade eden Sönmez, “Zehirlenmeden etkilenen çalışanlar için hukuk birimiz ile yasal süreci takip edeceğiz. Diyarbakır milletvekillerinin soru önergesi vermesi için iletişim kurduk" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da, Sağlık Çalışanları Simit Dağıttı3

İKİ GÜNLÜK BOYKOT

İki günlük boykot kararı aldıklarını duyuran Sönmez, şunları söyledi:
"Perşembe ve Cuma günlerinde yemek boykotu kararı aldık. Yemek hizmetleri hastane gelirinden sağlanıyor. Yani cebimize girecek teşvikten kesilen ücret ile karşılanıyor.

Diyarbakır'da, Sağlık Çalışanları Simit Dağıttı7

Üniversite hastanesi özerk yapısı gereği yemek hizmetlerini kendi öz imkanları yapılmasını eğer bunu yapamıyor ise BOYKOT’a devam edeceğiz. Bizler bu zulme karşı SESimizi çıkarmaya devam edeceğiz."

Diyarbakır'da, Sağlık Çalışanları Simit Dağıttı5

SAĞLIKÇILAR SİMİT DAĞITTI

Açıklamanın ardından sağlık çalışanları, simit ve ayran dağıttı.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.