Diyarbakır’da 2 yeni arama sondajı kurulacak

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 24.07.2024 - 15:19, Güncelleme: 24.07.2024 - 15:19 1351+ kez okundu.
 

Diyarbakır’da 2 yeni arama sondajı kurulacak

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bismil ilçesi sınırları içerisinde 2 yeni petrol arama sondaj projesine izin verildi.
Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, “İlimiz, Bismil İlçesi Üçtepe Mahallesi 161 ada 6 nolu parsel ve İlimiz, Bismil İlçesi Kazancı Mahallesi 216 ada 2 nolu parsel AR/TPO/K/M45-a3,a4 ruhsat nolu Alanlarda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "Başalan Bedinan-2 ve Başalan Bedinan -3 Petrol Arama Sondajı" projesine ait, Valiliğimize (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) sunulan nihai Proje Tanıtım Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir.” denildi. Valilik söz konusu projeler için; “ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince "Başalan Bedinan-2 ve Başalan Bedinan -3 Petrol Arama Sondajı" projesine Valiliğimizce (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) "ÇED Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi
Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bismil ilçesi sınırları içerisinde 2 yeni petrol arama sondaj projesine izin verildi.

Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, “İlimiz, Bismil İlçesi Üçtepe Mahallesi 161 ada 6 nolu parsel ve İlimiz, Bismil İlçesi Kazancı Mahallesi 216 ada 2 nolu parsel AR/TPO/K/M45-a3,a4 ruhsat nolu Alanlarda Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "Başalan Bedinan-2 ve Başalan Bedinan -3 Petrol Arama Sondajı" projesine ait, Valiliğimize (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) sunulan nihai Proje Tanıtım Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir.” denildi.

Valilik söz konusu projeler için; “ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince "Başalan Bedinan-2 ve Başalan Bedinan -3 Petrol Arama Sondajı" projesine Valiliğimizce (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) "ÇED Gerekli Değildir" kararı verilmiştir.” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.