Diyarbakır: Suça karışan çocukların yüzde 50’si DEHB’li

Diyarbakır 05.09.2023 - 09:36, Güncelleme: 05.09.2023 - 09:36 1695+ kez okundu.
 

Diyarbakır: Suça karışan çocukların yüzde 50’si DEHB’li

Diyarbakır’da yapılan bir araştırmada, suça karıştığı tespit edilen çocukların yarısından fazlasında Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite (DEHB) tespit edildi.
 Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri polikliniğine pandemi döneminde adli makamlar tarafından yönlendirilen 12-18 yaş arası 97 çocuğun da durumuna ilişkin yapılan araştırmanın sonuçları ürküttü. Haber Global’ın haberine göre, suça karışan çocukların yüzde 95,6’sı erkek. En sık işlenen suç ise, 36.3 ile hırsızlık, yüzde 17.6 ile yaralama ve konut-işyeri dokunulmazlığını ihlal etme, yüzde 16.5 ile cinsel istismar. En az bir sorun Adli mercilerin Dicle Üniversitesi Psikiyatri Kliniği’ne sevk ettiği 18 yaşından küçük çocukların yüzde 41.8'inde en az bir aktif psikolojik sorun tespit edildi. Psikopatolojisi olan çocuklarda en sık saptanan sorunlar ise yüzde 50 ile Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu yüzde 44.7 ile Davranış Bozukluğu olarak kayda geçti. Türkiye’de Temmuz 2023 itibarıyla bin 496’sı erkek ve 63’ü kız olmak üzere toplam bin 559 çocuk tutuklu bulunuyor. 
Diyarbakır’da yapılan bir araştırmada, suça karıştığı tespit edilen çocukların yarısından fazlasında Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite (DEHB) tespit edildi.

 Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri polikliniğine pandemi döneminde adli makamlar tarafından yönlendirilen 12-18 yaş arası 97 çocuğun da durumuna ilişkin yapılan araştırmanın sonuçları ürküttü. Haber Global’ın haberine göre, suça karışan çocukların yüzde 95,6’sı erkek. En sık işlenen suç ise, 36.3 ile hırsızlık, yüzde 17.6 ile yaralama ve konut-işyeri dokunulmazlığını ihlal etme, yüzde 16.5 ile cinsel istismar.

En az bir sorun

Adli mercilerin Dicle Üniversitesi Psikiyatri Kliniği’ne sevk ettiği 18 yaşından küçük çocukların yüzde 41.8'inde en az bir aktif psikolojik sorun tespit edildi. Psikopatolojisi olan çocuklarda en sık saptanan sorunlar ise yüzde 50 ile Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu yüzde 44.7 ile Davranış Bozukluğu olarak kayda geçti.

Türkiye’de Temmuz 2023 itibarıyla bin 496’sı erkek ve 63’ü kız olmak üzere toplam bin 559 çocuk tutuklu bulunuyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.