Dijital Medya Derneği'nden Diyarbakır'daki 'Yerel Medyayı Güçlendirme Programı'

Diyarbakır (MG) - Malabadi Gazetesi | 02.12.2024 - 21:47, Güncelleme: 02.12.2024 - 21:47 1570 kez okundu.
 

Dijital Medya Derneği'nden Diyarbakır'daki 'Yerel Medyayı Güçlendirme Programı'

Dijital Medya Derneği tarafından yeni medya yöntemleri aracılığıyla yerel medyayı güçlendirme programı gerçekleştirilecek.
Dijital Medya Derneği, İngiltere Büyükelçiliği'nin finansman desteğiyle, yerel medya çalışanlarının yeni medya becerilerini geliştirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eğitim programı başlatıyor. Diyarbakır'da gerçekleştirilecek program, uluslararası medya kuruluşlarından deneyimli gazetecilerin eğitmenliğinde yürütülecek. Program Detayları 20 saatlik zorunlu katılımlı atölye çalışmaları 10 katılımcı kontenjanı Türkçe eğitim (Kürtçe ve İngilizce özel ders desteği mevcut) Botan International ofisinde yüz yüze eğitim Katılımcıların üretecekleri içerikler için haber başına brüt 100 Pound telif ücreti Eğitmen Kadrosu Sertaç Kayar (Reuters) - Haber Fotoğrafçılığı Mehdi Mutlu (Waar TV) - Video Program Sunuculuğu Hatice Kamer (BBC) - İnsan Hikayeleri ve Haber Öykülücüğü Ömer Faruk Baran (Voice of America) - Podcast Hazırlama Teknikleri İbrahim Yeşilçimen (Ekonomist) - Ekonomik Sürdürülebilirlik Stratejileri Semiha Yıldız (Yönetmen) - Video Editleme ve Görsel Estetik Hozan Adar (Deutsche Welle) - Sosyal Medya Editörlüğü Mahmut Bozarslan (AFP, VOA) - Kriz ve Felaket Dönemi Gazeteciliği Reha Ruhavioğlu (Kurdish Studies Center) - Veri Toplama ve Analiz Etme Vecdi Erbay (Gazete Duvar) - Söyleşi Teknikleri Programın Yapısı ise şu şekilde olacak: 1. Atölye Çalışmaları Oxford Üniversitesi atölye modelinden esinlenilerek tasarlanan bu aşamada, her eğitmen iki saatlik interaktif oturumlar gerçekleştirecek. Oturumların son 20 dakikası, haber odası tartışması formatında yürütülecek. 2. Birebir Çalışmalar The Guardian Vakfı eğitim programlarından ilham alınarak oluşturulan bu aşamada, katılımcılar seçtikleri eğitmenlerle sahada pratik deneyim kazanma fırsatı bulacak. Örneğin: Video montaj stüdyo çalışmaları Saha röportajları Haber merkezi deneyimi Haber takibi uygulamaları 3. Mentörlük Programı Harvard Üniversitesinden Zuzan Barwary'nin Botan International için hazırladığı "periyodik pratik ile öğrenme" stratejisi doğrultusunda, Ocak-Mart 2025 döneminde: Her katılımcı 5 haber/program hazırlayacak Üretilen içerikler hem kendi medya kuruluşlarında hem de Botan Times'ta yayınlanacak Mentörler süreç boyunca danışmanlık desteği sağlayacak Başvuru Bilgileri Son başvuru tarihi: 12 Aralık 2024 Başvuru için: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGyEhCSyOp3nvIMUh1cxd0Zv-uCmfAhk-yD9eyjwyRmOdbPg/viewform?pli=1 Not: Şehir dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları karşılanmayacaktır Program Dijital Medya Derneği'nin sorumluluğundadır. İngiltere Büyükelçiliği içerikten sorumlu tutulamaz.    
Dijital Medya Derneği tarafından yeni medya yöntemleri aracılığıyla yerel medyayı güçlendirme programı gerçekleştirilecek.

Dijital Medya Derneği, İngiltere Büyükelçiliği'nin finansman desteğiyle, yerel medya çalışanlarının yeni medya becerilerini geliştirmeyi hedefleyen kapsamlı bir eğitim programı başlatıyor.

Diyarbakır'da gerçekleştirilecek program, uluslararası medya kuruluşlarından deneyimli gazetecilerin eğitmenliğinde yürütülecek.

Program Detayları

20 saatlik zorunlu katılımlı atölye çalışmaları

10 katılımcı kontenjanı

Türkçe eğitim (Kürtçe ve İngilizce özel ders desteği mevcut)

Botan International ofisinde yüz yüze eğitim

Katılımcıların üretecekleri içerikler için haber başına brüt 100 Pound telif ücreti

Eğitmen Kadrosu

Sertaç Kayar (Reuters) - Haber Fotoğrafçılığı

Mehdi Mutlu (Waar TV) - Video Program Sunuculuğu

Hatice Kamer (BBC) - İnsan Hikayeleri ve Haber Öykülücüğü

Ömer Faruk Baran (Voice of America) - Podcast Hazırlama Teknikleri

İbrahim Yeşilçimen (Ekonomist) - Ekonomik Sürdürülebilirlik Stratejileri

Semiha Yıldız (Yönetmen) - Video Editleme ve Görsel Estetik

Hozan Adar (Deutsche Welle) - Sosyal Medya Editörlüğü

Mahmut Bozarslan (AFP, VOA) - Kriz ve Felaket Dönemi Gazeteciliği

Reha Ruhavioğlu (Kurdish Studies Center) - Veri Toplama ve Analiz Etme

Vecdi Erbay (Gazete Duvar) - Söyleşi Teknikleri

Programın Yapısı ise şu şekilde olacak:

1. Atölye Çalışmaları

Oxford Üniversitesi atölye modelinden esinlenilerek tasarlanan bu aşamada, her eğitmen iki saatlik interaktif oturumlar gerçekleştirecek. Oturumların son 20 dakikası, haber odası tartışması formatında yürütülecek.

2. Birebir Çalışmalar

The Guardian Vakfı eğitim programlarından ilham alınarak oluşturulan bu aşamada, katılımcılar seçtikleri eğitmenlerle sahada pratik deneyim kazanma fırsatı bulacak. Örneğin:

Video montaj stüdyo çalışmaları

Saha röportajları

Haber merkezi deneyimi

Haber takibi uygulamaları

3. Mentörlük Programı

Harvard Üniversitesinden Zuzan Barwary'nin Botan International için hazırladığı "periyodik pratik ile öğrenme" stratejisi doğrultusunda, Ocak-Mart 2025 döneminde:

Her katılımcı 5 haber/program hazırlayacak

Üretilen içerikler hem kendi medya kuruluşlarında hem de Botan Times'ta yayınlanacak

Mentörler süreç boyunca danışmanlık desteği sağlayacak

Başvuru Bilgileri

Son başvuru tarihi: 12 Aralık 2024

Başvuru için: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGyEhCSyOp3nvIMUh1cxd0Zv-uCmfAhk-yD9eyjwyRmOdbPg/viewform?pli=1

Not: Şehir dışından katılacakların konaklama ve ulaşım masrafları karşılanmayacaktır

Program Dijital Medya Derneği'nin sorumluluğundadır. İngiltere Büyükelçiliği içerikten sorumlu tutulamaz.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.