DEM’den Erdoğan’a 6 maddelik muhataplık yanıtı!

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.03.2024 - 14:35, Güncelleme: 26.03.2024 - 14:45 1053+ kez okundu.
 

DEM’den Erdoğan’a 6 maddelik muhataplık yanıtı!

Bakırhan Iğdır’da katıldığı seçim mitinginde Erdoğan’ın DEM Parti'ye seslenerek ‘Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın’ sözlerine 6 madde ile cevap verdi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Iğdır mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Tokat’ta yaptığı konuşmada söylediği, "Kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetimi önce siyasi irade sahibi olduğunu ispatlamalı" sözlerine yanıt verdi. Bakırhan konuşmasında Erdoğan’ın muhatap çıkışına ilişkin şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ne olduğunun farkında değil. Newroz meydanlarını dolduran milyonları görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Haksız sayılmaz. Sabah saray medyası, akşam saray medyası. İzlemiş olduğu kanallarda da Türkiye güllük, gülistanlık gösteriliyor. Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürtler, Türkler, Araplar milyonlarca insanımızdır. Saraydaki o uykundan uyan. Saray medyasının dışındaki medyaya bak. Muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün.” Konuşmasının devamında 6 madde ile nasıl muhatap olunacağını açıklayan Bakırhan, şu ifadeleri kullandı: ‘Kürdün coğrafyasına ‘teröristan’ deme’ “Ama ısrarla bir muhatap görmek istiyorsan sana söyleyelim. Savaş hazırlıklarını, halkları karşı karşıya getiren, kutuplaştıran bu zehirli dili terk et. Savaş bütçesini emekliye, yoksula, emekçiye ver. Toplumu kutuplaştırmaktan vazgeç. Toplum kutuplaştığı müddetçe sen böyle saray medyasından anca Türkiye’yi takip edebilirsin. Kürt’ün diline bilinmeyen dil deme Kürtçedir. Kürdün coğrafyasına teröristan deme, Kürdistan’dır orası. Kürdün dilini, kimliğini iradesini tanı. Eğer yerini öğrenmek istiyorsan, Newroz alanlarındaki milyonlardır. ‘Al sana muhatap al sana halkın talebi’ En önemlisi, Türkiye’de barış olmasını istiyorsan, kardeşlik olmasını istiyorsan İmralı'daki mutlak tecridi kaldır. Hukuku işlet. Kürt halkının iradesine kayyım atadın yetmedi, cezaevine koydun yetmedi şimdi 31 Kürt yerleşim yerlerine kaçak seçmen taşıyarak Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorsun. O zaman bu kaçak seçmenlerin gidip halkın iradesiyle oynamayacağının sözünü ver. O zaman muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün, halkı da görürsün. Sonra da gel bizimle iktidar, muhalefet, toplumsal kesimlerle birlikte bir masanın etrafında bir araya gelelim, Türkiye’yi demokrasisizlikten, özgürlüksüzlükten bu ekonomik krizden nasıl çıkaracağımızı hep beraber tartışarak bir yol bulalım. Al sana muhatap, al sana Newroz alanındaki halklarımızın talebi."
Bakırhan Iğdır’da katıldığı seçim mitinginde Erdoğan’ın DEM Parti'ye seslenerek ‘Muhatap alınmak istiyorsanız kendinizi ispatlayın’ sözlerine 6 madde ile cevap verdi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Iğdır mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Tokat’ta yaptığı konuşmada söylediği, "Kendilerini meşru muhatap yapma gayretleri beyhudedir. Parti yönetimi önce siyasi irade sahibi olduğunu ispatlamalı" sözlerine yanıt verdi.

Bakırhan konuşmasında Erdoğan’ın muhatap çıkışına ilişkin şunları söyledi: “Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ne olduğunun farkında değil. Newroz meydanlarını dolduran milyonları görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Haksız sayılmaz. Sabah saray medyası, akşam saray medyası. İzlemiş olduğu kanallarda da Türkiye güllük, gülistanlık gösteriliyor. Biz diyoruz ki Sayın Erdoğan irade Newroz alanlarında, muhatap Newroz alanlarında. Kuvvet, kudret Newroz alanlarındaki Kürtler, Türkler, Araplar milyonlarca insanımızdır. Saraydaki o uykundan uyan. Saray medyasının dışındaki medyaya bak. Muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün.”

Konuşmasının devamında 6 madde ile nasıl muhatap olunacağını açıklayan Bakırhan, şu ifadeleri kullandı:

bakirhann.webp

‘Kürdün coğrafyasına ‘teröristan’ deme’

“Ama ısrarla bir muhatap görmek istiyorsan sana söyleyelim. Savaş hazırlıklarını, halkları karşı karşıya getiren, kutuplaştıran bu zehirli dili terk et. Savaş bütçesini emekliye, yoksula, emekçiye ver. Toplumu kutuplaştırmaktan vazgeç. Toplum kutuplaştığı müddetçe sen böyle saray medyasından anca Türkiye’yi takip edebilirsin. Kürt’ün diline bilinmeyen dil deme Kürtçedir. Kürdün coğrafyasına teröristan deme, Kürdistan’dır orası. Kürdün dilini, kimliğini iradesini tanı. Eğer yerini öğrenmek istiyorsan, Newroz alanlarındaki milyonlardır.

‘Al sana muhatap al sana halkın talebi’

En önemlisi, Türkiye’de barış olmasını istiyorsan, kardeşlik olmasını istiyorsan İmralı'daki mutlak tecridi kaldır. Hukuku işlet. Kürt halkının iradesine kayyım atadın yetmedi, cezaevine koydun yetmedi şimdi 31 Kürt yerleşim yerlerine kaçak seçmen taşıyarak Kürt halkının iradesini gasp etmeye çalışıyorsun. O zaman bu kaçak seçmenlerin gidip halkın iradesiyle oynamayacağının sözünü ver. O zaman muhatabı da görürsün, iradeyi de görürsün, halkı da görürsün.

Sonra da gel bizimle iktidar, muhalefet, toplumsal kesimlerle birlikte bir masanın etrafında bir araya gelelim, Türkiye’yi demokrasisizlikten, özgürlüksüzlükten bu ekonomik krizden nasıl çıkaracağımızı hep beraber tartışarak bir yol bulalım. Al sana muhatap, al sana Newroz alanındaki halklarımızın talebi."

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.