DEM’de işler karıştı: Hasan Cemal de İmamoğlu dedi!

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 27.03.2024 - 10:10, Güncelleme: 27.03.2024 - 16:02 900+ kez okundu.
 

DEM’de işler karıştı: Hasan Cemal de İmamoğlu dedi!

DEM Parti, İstanbul seçimlerinde Meral Danış Beştaş’ı aday göstermesine rağmen, önce eş başkan Tülay Hatimoğluları’nın partisi SYKP ardından, DEM’in İstanbul adayı Hasan Cemal İmamoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.
 Pazar günü yapılacak 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, DEM Parti’de işler karıştı. Kürt siyasetçi Leyla Zana, İstanbul için DEM Parti’ye oy istemesine rağmen, parti içindeki bazı bileşenler aksi yönde tavır açıklamaya başladı. 14 Mayıs seçimlerinde tepkilere rağmen DEM Parti’nin İstanbul’dan aday gösterdiği Gazeteci Hasan Cemal, 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Cemal sosyal medya üzerinden, “Oyum İmamoğlu’na” açıklamasını yaptı. Ertuğrul Kürkçü geleneği DEM’e kazan kaldırdı DEM Parti’nin bileşeni olan ve Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’nın partisi olarak bilinen ve aynı zamanda HDP’nin Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün temsil ettiği SYKP de yazılı bir açıklamayla DEM Parti’den farklı bir şekilde İstanbul’da ‘Faşizmin inşasına karşı 31 Mart’ta AKP-MHP blokuna kaybettirelim’ çağrısı yaparak parti içinde yaşanan İmamoğlu çatlağını açığa çıkardı. Hatimoğulları ve Temelli, Zana ve Türk’ü seçim meydanında eleştirdi DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Sezai Temelli, “Kürt sorununu Erdoğan çözebilir” diyen Selahattin Demirtaş, Leyla Zana ve Ahmet Türk’ün açıklamalarının aksine, Erdoğan ile yol yürünmeyeceğini ifade etmişti. (Haber Merkezi)
DEM Parti, İstanbul seçimlerinde Meral Danış Beştaş’ı aday göstermesine rağmen, önce eş başkan Tülay Hatimoğluları’nın partisi SYKP ardından, DEM’in İstanbul adayı Hasan Cemal İmamoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.

 Pazar günü yapılacak 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, DEM Parti’de işler karıştı. Kürt siyasetçi Leyla Zana, İstanbul için DEM Parti’ye oy istemesine rağmen, parti içindeki bazı bileşenler aksi yönde tavır açıklamaya başladı.

14 Mayıs seçimlerinde tepkilere rağmen DEM Parti’nin İstanbul’dan aday gösterdiği Gazeteci Hasan Cemal, 31 Mart seçimlerinde İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Cemal sosyal medya üzerinden, “Oyum İmamoğlu’na” açıklamasını yaptı.

hasan-cemal-cengiz-candar.jpg

Ertuğrul Kürkçü geleneği DEM’e kazan kaldırdı

DEM Parti’nin bileşeni olan ve Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’nın partisi olarak bilinen ve aynı zamanda HDP’nin Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün temsil ettiği SYKP de yazılı bir açıklamayla DEM Parti’den farklı bir şekilde İstanbul’da ‘Faşizmin inşasına karşı 31 Mart’ta AKP-MHP blokuna kaybettirelim’ çağrısı yaparak parti içinde yaşanan İmamoğlu çatlağını açığa çıkardı.

ertugrul-kurkcu.jpg

Hatimoğulları ve Temelli, Zana ve Türk’ü seçim meydanında eleştirdi

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Sezai Temelli, “Kürt sorununu Erdoğan çözebilir” diyen Selahattin Demirtaş, Leyla Zana ve Ahmet Türk’ün açıklamalarının aksine, Erdoğan ile yol yürünmeyeceğini ifade etmişti. (Haber Merkezi)

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.