DEM Parti adayı: Kürtçe tabela asan esnafa vergi indirimine gideceğiz

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 28.03.2024 - 17:38, Güncelleme: 28.03.2024 - 17:38 1432+ kez okundu.
 

DEM Parti adayı: Kürtçe tabela asan esnafa vergi indirimine gideceğiz

Pazar günü gerçekleşecek 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, bölgedeki belediye başkan adayları özellikle Kürtçe konusundaki hassasiyetleri dikkate alan vaatlerde bulunuyor.
DEM Parti Silvan Belediye Eşbaşkan adayı Kadri Esen de, Kürtçe ile ilgili vaatlerine işyerlerine ‘Kürtçe tabela’ asan esnaflara belediyelerin tahsil ettiği çevre vergisinde indirim gidecekleri sözünü verdi. Daha önce Kürtçe gazetecilik geçmişi olan DEM Parti Silvan Belediye Eşbaşkan adayı Kadri Esen, Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’a projeleri hakkında konuştu. Esnafa Kürtçe Tabela teşviki Belediyeye kayyımlar atanmadan önce tabelaların iki dilli olduğunu belirten Esen, "Bunları tek dilli, Türkçe yaptılar. Bununla yetinmediler, bir de şehir merkezindeki esnafa Türkçeyi dayattılar. Seçildiğimizde Kürtçe tabela asan esnafa vergi indirimine gideceğiz. Belediye olarak bu konuda esnafımıza yardımcı olacağız" diye konuştu. (Haber Merkezi)
Pazar günü gerçekleşecek 31 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala, bölgedeki belediye başkan adayları özellikle Kürtçe konusundaki hassasiyetleri dikkate alan vaatlerde bulunuyor.

DEM Parti Silvan Belediye Eşbaşkan adayı Kadri Esen de, Kürtçe ile ilgili vaatlerine işyerlerine ‘Kürtçe tabela’ asan esnaflara belediyelerin tahsil ettiği çevre vergisinde indirim gidecekleri sözünü verdi.

Daha önce Kürtçe gazetecilik geçmişi olan DEM Parti Silvan Belediye Eşbaşkan adayı Kadri Esen, Gazete Duvar’dan Vecdi Erbay’a projeleri hakkında konuştu.

kadri-esen.jpg

Esnafa Kürtçe Tabela teşviki

Belediyeye kayyımlar atanmadan önce tabelaların iki dilli olduğunu belirten Esen, "Bunları tek dilli, Türkçe yaptılar. Bununla yetinmediler, bir de şehir merkezindeki esnafa Türkçeyi dayattılar. Seçildiğimizde Kürtçe tabela asan esnafa vergi indirimine gideceğiz. Belediye olarak bu konuda esnafımıza yardımcı olacağız" diye konuştu. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.