CHP'nin Parti Meclisi Belli Oldu: Sezgin Tanrıkulu Listede

Siyaset (MG) - Malabadi Gazetesi | 09.04.2025 - 15:05, Güncelleme: 09.04.2025 - 15:05 664 kez okundu.
 

CHP'nin Parti Meclisi Belli Oldu: Sezgin Tanrıkulu Listede

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 21. Olağanüstü Kurultayı tamamlandı. Kurultayda Genel Başkan Özgür Özel’in hazırladığı anahtar liste delegeler tarafından kabul edildi. “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganıyla gerçekleşen kurultayda, Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu da Parti Meclisi’ne (PM) seçildi.
Haber: İhsan YILMAZ PM, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Kurulu üyelikleri için yapılan seçimde üç ayrı liste yarıştı. Bunlar; Genel Başkan Özgür Özel’in anahtar listesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı öncülüğünde hazırlanan “Denge ve Dayanışma” listesi ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un hazırladığı “Ortak Akıl, Ortak Vicdan” listesi oldu. Sezgin Tanrıkulu’nun Özel’in anahtar listesinde yer alarak Parti Meclisi’ne seçilmesi, başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgede memnuniyetle karşılandı. CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, gelişmeyi şu sözlerle değerlendirdi: “21. Olağanüstü Kurultay’da, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in anahtar listesinde yer alan Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun Parti Meclisi’ne seçilmesi, Diyarbakır ve bölge açısından büyük bir kazanımdır. Sezgin Tanrıkulu'nun yıllardır demokrasi, insan hakları ve adalet mücadelesindeki duruşu, partimize olduğu kadar bölgemize de değer katacaktır. Silvan İlçe Teşkilatı olarak kurultayı kutluyor, milletvekilimize görevinde başarılar diliyoruz.” Kurultay sonucunda CHP’nin Parti Meclisi kadrosu da büyük ölçüde yenilenmiş oldu. Özgür Özel’in liderliğindeki yeni kadronun, önümüzdeki dönemde partinin yerel ve genel politikalarına yön vermesi bekleniyor.  
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 21. Olağanüstü Kurultayı tamamlandı. Kurultayda Genel Başkan Özgür Özel’in hazırladığı anahtar liste delegeler tarafından kabul edildi. “Her Şey Çok Güzel Olacak” sloganıyla gerçekleşen kurultayda, Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu da Parti Meclisi’ne (PM) seçildi.

Haber: İhsan YILMAZ

PM, Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Kurulu üyelikleri için yapılan seçimde üç ayrı liste yarıştı. Bunlar; Genel Başkan Özgür Özel’in anahtar listesi, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı öncülüğünde hazırlanan “Denge ve Dayanışma” listesi ile Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un hazırladığı “Ortak Akıl, Ortak Vicdan” listesi oldu.

Sezgin Tanrıkulu’nun Özel’in anahtar listesinde yer alarak Parti Meclisi’ne seçilmesi, başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgede memnuniyetle karşılandı.

CHP Silvan İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, gelişmeyi şu sözlerle değerlendirdi:

“21. Olağanüstü Kurultay’da, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in anahtar listesinde yer alan Diyarbakır Milletvekilimiz Sayın Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun Parti Meclisi’ne seçilmesi, Diyarbakır ve bölge açısından büyük bir kazanımdır. Sezgin Tanrıkulu'nun yıllardır demokrasi, insan hakları ve adalet mücadelesindeki duruşu, partimize olduğu kadar bölgemize de değer katacaktır. Silvan İlçe Teşkilatı olarak kurultayı kutluyor, milletvekilimize görevinde başarılar diliyoruz.”

Kurultay sonucunda CHP’nin Parti Meclisi kadrosu da büyük ölçüde yenilenmiş oldu. Özgür Özel’in liderliğindeki yeni kadronun, önümüzdeki dönemde partinin yerel ve genel politikalarına yön vermesi bekleniyor.

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.