Belediye'den park alanı açıklaması..!

Silvan (MG) - Malabadi Gazetesi | 11.07.2024 - 12:26, Güncelleme: 11.07.2024 - 12:26 2406+ kez okundu.
 

Belediye'den park alanı açıklaması..!

Silvan Belediyesi tarafından gazetelerde yer alan Kent Meydanı parkında bulunan otlar kurudu haberi, Park bahçeler Müdürlüğü tarafında açıklama yapıldı. Park’ın sulama sistemi yapılmamış.
Haber: M.Romedi YILMAZ Silvan Belediyesi tarafından Kale Mahalle’sinde bulunan 1. Kılıçaraslan Kent Meydanı Parkın içinde bulunan otların kurudu haberine karşılık, Silvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında açıklama yapıldı. Park yeşil alan için altyapı sulama sistemi yapılmamış, sulama fıskiyelerle yapılmaktadır açıklamasında bulunuldu. “ÇİMLER OYUN ALANI OLDU” Park Bahçeler Müdürü Ramazan Yerelma, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında tamamlanan ve açılışı yapılan Kent Meydanı Parkı’ndaki otların kuruduğu haberinin ardından bir açıklama yapma gereğini duyduk. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tarafından 2021 yılında Silvan'da Diyarbakır Caddesi üzerindeki 14 bin 430 metrekarelik alanı kent meydanı yapımı çalışmaları başlatıldı. İlçesinin çehresini değiştiren Kent meydan projesinde, 8 bin 300 metrekarelik yeşil alana yer verilerek 2023 yılın Kasım ayında açıldı. Hizmete açılan Kent Meydanında altyapı eksiklikleri nedeniyle bugünkü sıcak havalarda otlar fıskiye sulanmaktadır. Altyapı sulama sistemi yapılmamış, Fıskiyeler yetersiz kalınca tankerlerle sulamak zorunda kalıyoruz. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Ekiplerimiz sürekli fıskiyelerle sulama yapıyor. Gerektiğinde tankerlerle takviye çıkarak sulamayı zamanında yapıyoruz. Ancak, Toprak uygun toprak değil, içinde mil ve hayvan gübresi olmadığı için su kesildiği gibi toprakta çatlama oluyor. Çimler çocukların, gençlerin oyun alanları oldu. Kurumasının en büyük nedenlerinde biride çimlerin erken susamasıdır. İkincisi Çimler yoğun kullanılıyor. Çimler sulanır sulanamaz vatandaşlar tarafında basılarak ıslak olan çimler eziliyor. Gece sulamasının ardından vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar park alanında bulunan çimlerin üzerinde top bile oynuyorlar. Vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Çimler ıslakken basılmaması gerekiyor. Anlayışınız için teşekkür ediyorum” dedi.    
Silvan Belediyesi tarafından gazetelerde yer alan Kent Meydanı parkında bulunan otlar kurudu haberi, Park bahçeler Müdürlüğü tarafında açıklama yapıldı. Park’ın sulama sistemi yapılmamış.

Haber: M.Romedi YILMAZ

Silvan Belediyesi tarafından Kale Mahalle’sinde bulunan 1. Kılıçaraslan Kent Meydanı Parkın içinde bulunan otların kurudu haberine karşılık, Silvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafında açıklama yapıldı. Park yeşil alan için altyapı sulama sistemi yapılmamış, sulama fıskiyelerle yapılmaktadır açıklamasında bulunuldu.

“ÇİMLER OYUN ALANI OLDU”

Park Bahçeler Müdürü Ramazan Yerelma, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında tamamlanan ve açılışı yapılan Kent Meydanı Parkı’ndaki otların kuruduğu haberinin ardından bir açıklama yapma gereğini duyduk. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tarafından 2021 yılında Silvan'da Diyarbakır Caddesi üzerindeki 14 bin 430 metrekarelik alanı kent meydanı yapımı çalışmaları başlatıldı. İlçesinin çehresini değiştiren Kent meydan projesinde, 8 bin 300 metrekarelik yeşil alana yer verilerek 2023 yılın Kasım ayında açıldı. Hizmete açılan Kent Meydanında altyapı eksiklikleri nedeniyle bugünkü sıcak havalarda otlar fıskiye sulanmaktadır. Altyapı sulama sistemi yapılmamış, Fıskiyeler yetersiz kalınca tankerlerle sulamak zorunda kalıyoruz. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üstünde seyrediyor. Ekiplerimiz sürekli fıskiyelerle sulama yapıyor. Gerektiğinde tankerlerle takviye çıkarak sulamayı zamanında yapıyoruz. Ancak, Toprak uygun toprak değil, içinde mil ve hayvan gübresi olmadığı için su kesildiği gibi toprakta çatlama oluyor. Çimler çocukların, gençlerin oyun alanları oldu. Kurumasının en büyük nedenlerinde biride çimlerin erken susamasıdır. İkincisi Çimler yoğun kullanılıyor. Çimler sulanır sulanamaz vatandaşlar tarafında basılarak ıslak olan çimler eziliyor. Gece sulamasının ardından vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar park alanında bulunan çimlerin üzerinde top bile oynuyorlar. Vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Çimler ıslakken basılmaması gerekiyor. Anlayışınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.