Ahmet Türk açıkladı: Kayyum atayabilirler

Siyaset (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 09.02.2024 - 10:59, Güncelleme: 09.02.2024 - 10:59 1932+ kez okundu.
 

Ahmet Türk açıkladı: Kayyum atayabilirler

DEM Parti Mardin Büyükşehir adayı Ahmet Türk’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Belediyelere atanan kayyumlarla ilgili değerlendirme yapan Türk, Kayyum atayabilirler ama bizim için önemli olan halkımızın buna rızasının olmadığını ortaya koymak” dedi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir adayı Ahmet Türk, KRT’te katıldığı programda Kürt meselesi, kayyumlar, Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi ve CHP’nin Kürt meselesindeki tutumu hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni bir çözüm sürecinin başlayacağı umuduna sahip olmadığını ifade eden Türk, atanan kayyumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türk şöyle konuştu, “Halkımıza hizmet önemli ama biz bu ülkede demokrasinin kalıcı hale gelmesi için de mücadele ediyoruz. Belediyelere yeniden kayyum atayabilirler ama bizim için önemli olan halkımızın buna rızasının olmadığını ortaya koymak” dedi. Başak Demirtaş neden adaylıktan çekildi? Türk, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yaptığı başvuruyu geri çekmesine değinerek, “Başak Demirtaş’ın tutumu doğruydu” ifadelerini kullandı. ‘CHP Kürt sorununu çözecek kabiliyette değil’ CHP’nin Kürt meselesine dair tutumunu da değerlendiren Türk, “Bütün olumsuzluklara rağmen Kürtler Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Biz dünde Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununu çözeceğine inanmıyorduk, bugünde. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil” diye konuştu. (Haber Merkezi)
DEM Parti Mardin Büyükşehir adayı Ahmet Türk’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Belediyelere atanan kayyumlarla ilgili değerlendirme yapan Türk, Kayyum atayabilirler ama bizim için önemli olan halkımızın buna rızasının olmadığını ortaya koymak” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Büyükşehir adayı Ahmet Türk, KRT’te katıldığı programda Kürt meselesi, kayyumlar, Başak Demirtaş’ın adaylıktan çekilmesi ve CHP’nin Kürt meselesindeki tutumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni bir çözüm sürecinin başlayacağı umuduna sahip olmadığını ifade eden Türk, atanan kayyumlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ahmet-turk.jpg

Türk şöyle konuştu, “Halkımıza hizmet önemli ama biz bu ülkede demokrasinin kalıcı hale gelmesi için de mücadele ediyoruz. Belediyelere yeniden kayyum atayabilirler ama bizim için önemli olan halkımızın buna rızasının olmadığını ortaya koymak” dedi.

Başak Demirtaş neden adaylıktan çekildi?

Türk, HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yaptığı başvuruyu geri çekmesine değinerek, “Başak Demirtaş’ın tutumu doğruydu” ifadelerini kullandı.

‘CHP Kürt sorununu çözecek kabiliyette değil’

CHP’nin Kürt meselesine dair tutumunu da değerlendiren Türk, “Bütün olumsuzluklara rağmen Kürtler Kılıçdaroğlu’nu destekledi. Biz dünde Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununu çözeceğine inanmıyorduk, bugünde. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.