Öcalan için Diyarbakır’da yürüyüş başladı

Dünya (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 13.02.2024 - 11:53, Güncelleme: 13.02.2024 - 11:57 2152+ kez okundu.
 

Öcalan için Diyarbakır’da yürüyüş başladı

Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla 1 Şubat günü Van ve Kars’ta başlayan yürüyüş Diyarbakır’da sürüyor.
Aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı (MED TUHAD-FED) Özgür Kadın Hareketi Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunca, Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla 1 Şubat günü Van ve Kars’ta yürüyüş başladı. 13 gündür süren yürüyüşün bugünkü durağı Diyarbakır oldu. Van ve Kars’tan gelenler Diyarbakır’daki bir alışveriş merkezi önünde toplanan kabalık tarafından karşılandı. Karşılama etkinliğinin ardından kalabalığın yürüyüşe geçeceği bildirildi. Kaynak:HABER MERKEZİ
Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla 1 Şubat günü Van ve Kars’ta başlayan yürüyüş Diyarbakır’da sürüyor.

Aralarında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki Dayanışma Dernekleri Federasyonu Eşbaşkanı (MED TUHAD-FED) Özgür Kadın Hareketi Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşunca, Abdullah Öcalan’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla 1 Şubat günü Van ve Kars’ta yürüyüş başladı. 13 gündür süren yürüyüşün bugünkü durağı Diyarbakır oldu.

Van ve Kars’tan gelenler Diyarbakır’daki bir alışveriş merkezi önünde toplanan kabalık tarafından karşılandı. Karşılama etkinliğinin ardından kalabalığın yürüyüşe geçeceği bildirildi. Kaynak:HABER MERKEZİ

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
https://twitter.com/i/status/1757315269620302099
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.