Silvan'da dolu bir kez daha vurdu: Çiftçiler perişan!

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 07.05.2024 - 10:27, Güncelleme: 07.05.2024 - 10:47 1646 kez okundu.
 

Silvan'da dolu bir kez daha vurdu: Çiftçiler perişan!

Silvan ilçesinde etkili olan sağanak ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle ekili tarım arazileri zarar gördü.
Haber: İhsan YILMAZ Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Bal, Silvan ilçesine bağlı Eskiköy, Eski, Susuz, Otluk, Gündüz, Alibey, Akyol, Yolarası, Yolaç, Kumluk, Aşağıkaya, Karahaci, Boyunlu ve Üçbasamak mahallelerindeki tarım arazilerinde zarar oluştuğunu belirtti. Zarar tespit çalışmaları Bal, zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Silvan ilçemiz genelinde etkili olan fırtına ve dolu yağışı birçok ekili tarım arazileri, bağ ve bahçelere zarar verdi. Bunlardan en çok buğday, arpa, mercimek, üzüm bağları ile meyve ağaçları çok etkilendi. Dünden itibaren Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ekiplerimiz zarar gören ekili tarım arazileri, bağ ve bahçelerde zarar tespit çalışmalarını yürütüyor. Arazilerde ağır hasarlar oluştuğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Zarar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun, bir daha böylesi afetlerin yaşanmamasını diliyorum” dedi.
Silvan ilçesinde etkili olan sağanak ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışı nedeniyle ekili tarım arazileri zarar gördü.

Haber: İhsan YILMAZ

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Bal, Silvan ilçesine bağlı Eskiköy, Eski, Susuz, Otluk, Gündüz, Alibey, Akyol, Yolarası, Yolaç, Kumluk, Aşağıkaya, Karahaci, Boyunlu ve Üçbasamak mahallelerindeki tarım arazilerinde zarar oluştuğunu belirtti.

Zarar tespit çalışmaları

Bal, zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Silvan ilçemiz genelinde etkili olan fırtına ve dolu yağışı birçok ekili tarım arazileri, bağ ve bahçelere zarar verdi. Bunlardan en çok buğday, arpa, mercimek, üzüm bağları ile meyve ağaçları çok etkilendi. Dünden itibaren Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ekiplerimiz zarar gören ekili tarım arazileri, bağ ve bahçelerde zarar tespit çalışmalarını yürütüyor. Arazilerde ağır hasarlar oluştuğunu tespit etmiş bulunmaktayız. Zarar tespit çalışmalarımız devam etmektedir. Zarar gören tüm çiftçilerimize geçmiş olsun, bir daha böylesi afetlerin yaşanmamasını diliyorum” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.