Dünya Diyarbakır ile güzelleştiriyor

Dünya (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.02.2024 - 15:35, Güncelleme: 22.02.2024 - 15:35 1540+ kez okundu.
 

Dünya Diyarbakır ile güzelleştiriyor

Diyarbakır’da 21 yıl önce 30 metre kare alanda 3 işçiyle başlayan ve bugün 600 personelle dünya markası olma yolunda ilerleyen Lila Kozmetik hedefini büyüttü. Lila Kozmetik, 1500 kişinin çalışacağı dünyanın en büyük saç boyama fabrikası kuruyor.
Diyarbakır’da 21 yıl önce 3 kişi ile 30 metre karelik bir alanda şampuan üretimi yapan Mehmet Cansız, Lila Kozmetik’in yeni hedefleriyle ilgili açıklama yaptı. Lila Kozmetik’in 24 yıl önce Bağlar İlçesi’nde kurulduğunu belirten Mehmet Cansız, 2003 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekarelik bir alanda üretime başladıklarını ve ilk yıl 2 milyon adet saç boyası ürettiklerini söyledi. ‘Hedef 500 milyon adeti yakalamak’ 2023 yılında 60 milyon adet saç boyası sattıklarını kaydeden Cansız, “81 ilin bir ilçesine parmağınızı basın, o 81 ilin ilçesinde bizim ürettiğimiz ürün var. Bu çok sevindirici bir şey. Türkiye’de saç boyasının yüzde 44'ünü Diyarbakır Organize Sanayi’de üretiliyor. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Bizim birinci hedefimiz 100 milyon adeti yakalamak, orta vadede hedefimiz 300 milyon adet, uzun vadede ise hedefimiz 500 milyon adeti yakalamak.” Dünyanın en büyük saç boyama fabrikası kuruluyor Lila Kozmetik’in Diyarbakır ve Türkiye’nin bir markası olduğunu belirten Cansız, saç boyama fabrikasında 600 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi 3’üncü etapta yüz bin metrekarelik bir arsa aldık. Madem biz sanayiciyiz, üreteceğiz. Dünyanın bütün ülkelerine bu ürünü satacağız. İstihdam sağlamak için yeni bir fabrika için arsamızı aldık. Dünyanın en büyük saç boyası fabrikasını hayalini kurmaya başladım. Mevcut yerimiz 20 bin metrekareyken, bittiği zaman 60 ve 80 bin metrekareyi bulacak. Burada, sadece saç boyası üreten bir fabrika haline gelmek istiyoruz. Bunu da Diyarbakır'da yapacağız. Amacım bir yandan üretmek diğer yandan kendi insanımıza istihdam sağlamak istiyorum” dedi. ‘Daha fazla istihdama katkı sağlamak istiyorum’ Bölgenin en büyük probleminin işsizlik olduğunu vurgulayan Cansız, “Daha fazla insanın çalışmasını istiyorum. Çünkü bu bölgenin buna ihtiyacı var. Bölgemizin en temel problemi işsizlik. Batıdaki işçi bulamama problemi, bizde de işçinin iş bulamama problemi olarak karşımıza çıkıyor. Ben Mehmet Cansız olarak, Lila Kozmetiği daha çok büyütme, daha fazla insan çalıştırma, daha fazla istihdam ve daha fazla üretimle katkı sağlamak için bir yol çizdim” ifadelerini kullandı. ‘Topluma olan borcumu ödemeye çalışıyorum’ Kısa süre önce Mehmet Esra Cansız Vakfı kurduklarını belirten Cansız, “Bugün 1030 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. 200'e yakın yetim aileye düzenli bağış yapıyoruz. Daha önce benim mezun olduğum okulu yıkarak yerine ‘Mehmet Cansız Ortaokulu’nu yaptık. Dicle Üniversitesinde Mehmet Cansız kliniği açtık. Topluma dokunmaya çalışıyoruz. Topluma olan borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz ve işte deprem döneminde bir sözüm vardı” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)
Diyarbakır’da 21 yıl önce 30 metre kare alanda 3 işçiyle başlayan ve bugün 600 personelle dünya markası olma yolunda ilerleyen Lila Kozmetik hedefini büyüttü. Lila Kozmetik, 1500 kişinin çalışacağı dünyanın en büyük saç boyama fabrikası kuruyor.

Diyarbakır’da 21 yıl önce 3 kişi ile 30 metre karelik bir alanda şampuan üretimi yapan Mehmet Cansız, Lila Kozmetik’in yeni hedefleriyle ilgili açıklama yaptı. Lila Kozmetik’in 24 yıl önce Bağlar İlçesi’nde kurulduğunu belirten Mehmet Cansız, 2003 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekarelik bir alanda üretime başladıklarını ve ilk yıl 2 milyon adet saç boyası ürettiklerini söyledi.

‘Hedef 500 milyon adeti yakalamak’

lila-kozmetik24.jpg

2023 yılında 60 milyon adet saç boyası sattıklarını kaydeden Cansız, “81 ilin bir ilçesine parmağınızı basın, o 81 ilin ilçesinde bizim ürettiğimiz ürün var. Bu çok sevindirici bir şey. Türkiye’de saç boyasının yüzde 44'ünü Diyarbakır Organize Sanayi’de üretiliyor. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Bizim birinci hedefimiz 100 milyon adeti yakalamak, orta vadede hedefimiz 300 milyon adet, uzun vadede ise hedefimiz 500 milyon adeti yakalamak.”

Dünyanın en büyük saç boyama fabrikası kuruluyor

lila-kozmetik21.jpg

Lila Kozmetik’in Diyarbakır ve Türkiye’nin bir markası olduğunu belirten Cansız, saç boyama fabrikasında 600 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi 3’üncü etapta yüz bin metrekarelik bir arsa aldık. Madem biz sanayiciyiz, üreteceğiz. Dünyanın bütün ülkelerine bu ürünü satacağız. İstihdam sağlamak için yeni bir fabrika için arsamızı aldık. Dünyanın en büyük saç boyası fabrikasını hayalini kurmaya başladım. Mevcut yerimiz 20 bin metrekareyken, bittiği zaman 60 ve 80 bin metrekareyi bulacak. Burada, sadece saç boyası üreten bir fabrika haline gelmek istiyoruz. Bunu da Diyarbakır'da yapacağız. Amacım bir yandan üretmek diğer yandan kendi insanımıza istihdam sağlamak istiyorum” dedi.

‘Daha fazla istihdama katkı sağlamak istiyorum’

lila-kozmetik11.jpg

Bölgenin en büyük probleminin işsizlik olduğunu vurgulayan Cansız, “Daha fazla insanın çalışmasını istiyorum. Çünkü bu bölgenin buna ihtiyacı var. Bölgemizin en temel problemi işsizlik. Batıdaki işçi bulamama problemi, bizde de işçinin iş bulamama problemi olarak karşımıza çıkıyor. Ben Mehmet Cansız olarak, Lila Kozmetiği daha çok büyütme, daha fazla insan çalıştırma, daha fazla istihdam ve daha fazla üretimle katkı sağlamak için bir yol çizdim” ifadelerini kullandı.

‘Topluma olan borcumu ödemeye çalışıyorum’

lila-kozmetik34.jpg

Kısa süre önce Mehmet Esra Cansız Vakfı kurduklarını belirten Cansız, “Bugün 1030 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. 200'e yakın yetim aileye düzenli bağış yapıyoruz. Daha önce benim mezun olduğum okulu yıkarak yerine ‘Mehmet Cansız Ortaokulu’nu yaptık. Dicle Üniversitesinde Mehmet Cansız kliniği açtık. Topluma dokunmaya çalışıyoruz. Topluma olan borçlarımızı ödemeye çalışıyoruz ve işte deprem döneminde bir sözüm vardı” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.