DİSKİ Dünya Su Günü’nü çocuklarla kutladı

Dünya (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 22.03.2024 - 16:36, Güncelleme: 22.03.2024 - 16:36 1190+ kez okundu.
 

DİSKİ Dünya Su Günü’nü çocuklarla kutladı

DİSKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü Büyükşehir Belediyesi’ne ait 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutladı. Yenişehir ilçesindeki 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 2-6 yaş aralığındaki 200 çocuğa su tüketiminde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, temel yaşam kaynağı olan suyun önemi anlatılırken, sonrasında müzik eşliğinde çocukların eğlenceli dakikalar geçirmeleri sağlandı.   “Suyu israf etmememiz lazım” Yaşamın her alanında hayati değer taşıyan suyu israf etmeden kullanmamız gerektiği, evde okulda ve her yerde suyu ihtiyacımız kadar kullanmalı ve kullanmayanları da uyarmak durumunda olduğumuz miniklere anlatıldı. Çocuklar doyasıya eğlendi Çocuklar, temel yaşam kaynağı olan suyun önemine ilişkin konuşmaları dinledikten sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Çocuklar daha sonra, su tasarrufuna ilişkin animasyon filmi izledi. Etkinlikte, su damlası kostümlü palyaço, çeşitli oyunlarla miniklerin eğlencesine ortak oldu. Çocuklara boyama kitabı ve balon dağıtıldı Etkinlikte, miniklere DİSKİ logolu üzerinde “Gönüllü Su Elçisi” yazılı rozetler takılarak Suyumuzun korunması hepimizin sorumluluğunda olduğu anlatılarak sonrasında su tasarrufu boyama kitabı ve DİSKİ Logolu balon dağıtıldı. Çocuklar, “Suyu koruyan herkes kahramandır” yazılı maketler ile fotoğraf çektirdi.
DİSKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü Büyükşehir Belediyesi’ne ait 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü’nü düzenlediği etkinlikle kutladı.

Yenişehir ilçesindeki 450 Evler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde 2-6 yaş aralığındaki 200 çocuğa su tüketiminde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, temel yaşam kaynağı olan suyun önemi anlatılırken, sonrasında müzik eşliğinde çocukların eğlenceli dakikalar geçirmeleri sağlandı.
 

“Suyu israf etmememiz lazım”

Yaşamın her alanında hayati değer taşıyan suyu israf etmeden kullanmamız gerektiği, evde okulda ve her yerde suyu ihtiyacımız kadar kullanmalı ve kullanmayanları da uyarmak durumunda olduğumuz miniklere anlatıldı.

Çocuklar doyasıya eğlendi

Çocuklar, temel yaşam kaynağı olan suyun önemine ilişkin konuşmaları dinledikten sonra müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Çocuklar daha sonra, su tasarrufuna ilişkin animasyon filmi izledi. Etkinlikte, su damlası kostümlü palyaço, çeşitli oyunlarla miniklerin eğlencesine ortak oldu.

Çocuklara boyama kitabı ve balon dağıtıldı

Etkinlikte, miniklere DİSKİ logolu üzerinde “Gönüllü Su Elçisi” yazılı rozetler takılarak Suyumuzun korunması hepimizin sorumluluğunda olduğu anlatılarak sonrasında su tasarrufu boyama kitabı ve DİSKİ Logolu balon dağıtıldı. Çocuklar, “Suyu koruyan herkes kahramandır” yazılı maketler ile fotoğraf çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.