Bakanlık Tanrıkulu'na cevap verdi: İşte Diyarbakır’a otobanın yapılacağı o tarih

Dünya (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 14.12.2023 - 11:23, Güncelleme: 14.12.2023 - 11:23 1033+ kez okundu.
 

Bakanlık Tanrıkulu'na cevap verdi: İşte Diyarbakır’a otobanın yapılacağı o tarih

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “Diyarbakır’a neden otoban getirilmiyor” soru önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projenin yapılacağı o tarihi açıkladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sunduğu soru önergesi yanıtlandı. Tanrıkulu’nun “Diyarbakır’a otoban ne zaman gelecek?”, “Diyarbakır otoban projesi kapsamından çıkarıldı mı?” sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanlığı, soru önergesine verdiği cevap şöyle: “Şanlıurfa-Ovaköy Otoyolu; 2035 yılı hedef otoyol projeleri kapsamında olup bütçe imkanları doğrultusunda söz konusu otoyolun yapımı gerçekleştirilecektir. Diyarbakır bağlantısının iptaline yönelik herhangi bir durum söz konusu değildir.” Yapım çalışmaları 2023 yılı Yatırım Programında belirlenmiş olan projeler ve bu projelere ayrılmış olan bütçe ödenekleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirten Ulaştırma Bakanlığı, “2024 Yılı Yatırım Programı, henüz resmi olarak yayımlanmadığı için ödenekler netleşmemiştir” dedi. (Haber Merkezi)
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun “Diyarbakır’a neden otoban getirilmiyor” soru önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projenin yapılacağı o tarihi açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sunduğu soru önergesi yanıtlandı. Tanrıkulu’nun “Diyarbakır’a otoban ne zaman gelecek?”, “Diyarbakır otoban projesi kapsamından çıkarıldı mı?” sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanlığı, soru önergesine verdiği cevap şöyle:

“Şanlıurfa-Ovaköy Otoyolu; 2035 yılı hedef otoyol projeleri kapsamında olup bütçe imkanları doğrultusunda söz konusu otoyolun yapımı gerçekleştirilecektir. Diyarbakır bağlantısının iptaline yönelik herhangi bir durum söz konusu değildir.”

Yapım çalışmaları 2023 yılı Yatırım Programında belirlenmiş olan projeler ve bu projelere ayrılmış olan bütçe ödenekleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirten Ulaştırma Bakanlığı, “2024 Yılı Yatırım Programı, henüz resmi olarak yayımlanmadığı için ödenekler netleşmemiştir” dedi. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.