Volkan ESER
Köşe Yazarı
Volkan ESER
 

SİYASETTE VE MECLİSTE DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK TRANSFERLER BU AY OLACAK!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin tatile girmesiyle siyasette transfer rüzgarı başladı. Bu ay gerçekleşecek olan transferlerle, hem siyasetin, hem de Meclisin dengesi değişecek. Ankara kulisleri yine oldukça hareketli. 14 Ağustos’ta 23. yaşını kutlayacak olan AK Parti’de, muazzam bir transfer çalışması var. Aralarında Milletvekili ve Belediye Başkanlarının da bulunduğu bazı isimler AK Parti’ye geçecek. Ayrıca bu transferlerle birlikte, Mecliste bir grubun düşmesi, yeni bir grubun da kurulmasına kesin gözle bakılıyor. Partiler arası transferler, bir parti ile özdeşleşmiş bir ismin, bir başka partiye geçişi ile de Milletvekili düzeyinde olması gereken bir olay değildir. Bazen Milletvekili olmayan, ama bir parti için bir Milletvekilinden çok daha fazla anlam ifade eden isimler, bir partiden diğerine geçerler. Bu süreçte o isimlerin transferlerini göreceğiz. Siyasette transfer rüzgarı resmen başladı. Muazzam kulis ve görüşmeler, ikna turları var.   Transferlerle ciddi bir hamle yapacak ve Mecliste sandalye sayısının değişebileceği partilerin başında AK Parti geliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos’ta ‘Adı AK Parti’ sloganıyla kuruluşunu kutlayacak. Genel Merkez ve 81 ilde eş zamanlı kutlamalar gerçekleşecek. Aynı gün partiye katılımlar gerçekleşecek. İlk etapta, Saadet, Gelecek ve İYİ Partili isimlerin de aralarında olduğu en az 5 Milletvekili ve bazı Belediye Başkanları AK Parti’ye katılacak. Katılımcılara rozetlerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takacak. Sonbahar aylarında başlayacak kongre süreciyle de AK Parti’ye katılımlar devam edecek. Bu katılımlar, Milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra kamuoyunun yakından tanıdığı, aralarında akademisyen, sanatçı ve iş çevresinden önemli isimlerden oluşacak. Muhalefet kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor. 14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden 15 sandalye elde eden DEVA ve Demokrat Parti de, grup kurmak için birleşme görüşmelerine başladı. Görüşmelerde, İYİ Parti’den istifa eden bazı Milletvekilleri ile de temas kurulduğu, onların da birleşmede katkılarının olduğu konuşuluyor. Bu isimlerin, katılımıyla yasama döneminin başlamasıyla, DEVA ve Demokrat Parti grubu kurulacak. Evet. Gerçekleşecek olan transferlerle Mecliste tablo da değişecek. DEVA ve Demokrat Parti birleşmesinin gerçekleşmesi sonucunda, Mecliste yeni bir grup kurulmuş olacak. Saadet ve Gelecek Partisi’nden oluşan gruba gelince. Tehlike çanları çalıyor. Grubun düşmesine kesin gözle bakılıyor.  Saadet ve Gelecek Partileri, CHP listelerinden 10’ar Milletvekili çıkarmışlardı. Ancak Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından, grubun düşmemesi için CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi’ne geçmişti. Kulislerde konuşulan iddialara göre, Gelecek Partisi’nden 3 Milletvekili AK Parti’ye katılacak. Bu katılımın gerçekleşmesi halinde Saadet ve Gelecek Partisi grubu düşecek.
Ekleme Tarihi: 06 Ağustos 2024 - Salı
Volkan ESER

SİYASETTE VE MECLİSTE DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK TRANSFERLER BU AY OLACAK!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin tatile girmesiyle siyasette transfer rüzgarı başladı. Bu ay gerçekleşecek olan transferlerle, hem siyasetin, hem de Meclisin dengesi değişecek.

Ankara kulisleri yine oldukça hareketli. 14 Ağustos’ta 23. yaşını kutlayacak olan AK Parti’de, muazzam bir transfer çalışması var. Aralarında Milletvekili ve Belediye Başkanlarının da bulunduğu bazı isimler AK Parti’ye geçecek. Ayrıca bu transferlerle birlikte, Mecliste bir grubun düşmesi, yeni bir grubun da kurulmasına kesin gözle bakılıyor.

Partiler arası transferler, bir parti ile özdeşleşmiş bir ismin, bir başka partiye geçişi ile de Milletvekili düzeyinde olması gereken bir olay değildir.

Bazen Milletvekili olmayan, ama bir parti için bir Milletvekilinden çok daha fazla anlam ifade eden isimler, bir partiden diğerine geçerler. Bu süreçte o isimlerin transferlerini göreceğiz.

Siyasette transfer rüzgarı resmen başladı. Muazzam kulis ve görüşmeler, ikna turları var.  

Transferlerle ciddi bir hamle yapacak ve Mecliste sandalye sayısının değişebileceği partilerin başında AK Parti geliyor. Adalet ve Kalkınma Partisi, kuruluş yıl dönümü olan 14 Ağustos’ta ‘Adı AK Parti’ sloganıyla kuruluşunu kutlayacak. Genel Merkez ve 81 ilde eş zamanlı kutlamalar gerçekleşecek. Aynı gün partiye katılımlar gerçekleşecek.

İlk etapta, Saadet, Gelecek ve İYİ Partili isimlerin de aralarında olduğu en az 5 Milletvekili ve bazı Belediye Başkanları AK Parti’ye katılacak. Katılımcılara rozetlerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan takacak.

Sonbahar aylarında başlayacak kongre süreciyle de AK Parti’ye katılımlar devam edecek. Bu katılımlar, Milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra kamuoyunun yakından tanıdığı, aralarında akademisyen, sanatçı ve iş çevresinden önemli isimlerden oluşacak.

Muhalefet kanadında da önemli gelişmeler yaşanıyor.

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden 15 sandalye elde eden DEVA ve Demokrat Parti de, grup kurmak için birleşme görüşmelerine başladı. Görüşmelerde, İYİ Parti’den istifa eden bazı Milletvekilleri ile de temas kurulduğu, onların da birleşmede katkılarının olduğu konuşuluyor. Bu isimlerin, katılımıyla yasama döneminin başlamasıyla, DEVA ve Demokrat Parti grubu kurulacak.

Evet. Gerçekleşecek olan transferlerle Mecliste tablo da değişecek. DEVA ve Demokrat Parti birleşmesinin gerçekleşmesi sonucunda, Mecliste yeni bir grup kurulmuş olacak. Saadet ve Gelecek Partisi’nden oluşan gruba gelince. Tehlike çanları çalıyor. Grubun düşmesine kesin gözle bakılıyor. 

Saadet ve Gelecek Partileri, CHP listelerinden 10’ar Milletvekili çıkarmışlardı. Ancak Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in hayatını kaybetmesinin ardından, grubun düşmemesi için CHP Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi’ne geçmişti.

Kulislerde konuşulan iddialara göre, Gelecek Partisi’nden 3 Milletvekili AK Parti’ye katılacak. Bu katılımın gerçekleşmesi halinde Saadet ve Gelecek Partisi grubu düşecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.