Nuray Mert
Köşe Yazarı
Nuray Mert
 

Nuray Mert: “Özgür Özel’in dik duruşu ve mesajlarındaki netlik iktidarda ağırlık oluşturdu”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz hafta perşembe günü (2 Mayıs) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Özel, bugün de (7 Mayıs) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir araya geldi. Nuray Mert ile Gamze Elvan bu hafta, hem bu temasları hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “siyasette yumuşama” dönemine girildiğini açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan ile Özel’in görüşmesinin olumlu olduğunu söyleyen Nuray Mert, “Bir yandan siyaset yaparken diğer yandan tüm kanalların açık tutulması önemli. Muhalefet denetleme aracı. Bu nedenle muhalefet uyarılarını, şerhlerini yapması gerekiyor. Şimdiki CHP yönetimi de bunu hakkıyla yapıyor” dedi. Bu görüşmenin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini, bunun da çok doğru olmadığını ifade eden Mert, gerekçesini de anlattı: “‘Dikkat edin, sizi kullanırlar’ demek doğru değil. Özgür Özel’in seçim kazandığını unutmamak lazım. Özel’in seçim kazandığını, CHP’yi de bir çocuğun yönetmediğini hatırlamak lazım. Muhalefet kanadında o kadar yıpratıcı olaylar yaşandı ki… Altılı Masa’yı da buna örnek verebiliriz mesela. İkincisi, ‘İmamoğlu-Özel çatışması olur mu? Erdoğan ikisini birbirine düşürecek’ gibi söylemler var. Her ikisi de seçimi kazandı. Böyle bir tabloya gölge düşürmenin doğru olmadığını düşünmüyorum. CHP’nin içerisinde eskiden lider yokken, şimdi birden fazla var. Ama cumhurbaşkanlığı seçimine daha var ve bunları konuşmak için çok erken.” Erdoğan’ın “Siyasette yumuşama dönemine giriyoruz” söylemine bir anda gelmediğini, seçim sonuçlarının buna vesile olduğunu söyleyen Nuray Mert, “Demokrasilerde ana muhalefet işlev. Hakkıyla muhalefet yaptığınız zaman bir şekilde iktidar zorlanır. Güçlü bir muhalefet, toplumun taleplerini yüksek sesle söylerseniz ancak iktidarı etkileyebilirsiniz. Muhalefette böyle bir sorun vardı. Özgür Özel’in dik duruşları, mesajları çok net bir siyaset yürütmesi iktidar açısından ağırlık oluşturdu” dedi.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2024 - Cuma
Nuray Mert

Nuray Mert: “Özgür Özel’in dik duruşu ve mesajlarındaki netlik iktidarda ağırlık oluşturdu”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz hafta perşembe günü (2 Mayıs) AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Özel, bugün de (7 Mayıs) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir araya geldi.

Nuray Mert ile Gamze Elvan bu hafta, hem bu temasları hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “siyasette yumuşama” dönemine girildiğini açıklamasını değerlendirdi.

Erdoğan ile Özel’in görüşmesinin olumlu olduğunu söyleyen Nuray Mert, “Bir yandan siyaset yaparken diğer yandan tüm kanalların açık tutulması önemli. Muhalefet denetleme aracı. Bu nedenle muhalefet uyarılarını, şerhlerini yapması gerekiyor. Şimdiki CHP yönetimi de bunu hakkıyla yapıyor” dedi.

Bu görüşmenin bazı kesimler tarafından eleştirildiğini, bunun da çok doğru olmadığını ifade eden Mert, gerekçesini de anlattı:

“‘Dikkat edin, sizi kullanırlar’ demek doğru değil. Özgür Özel’in seçim kazandığını unutmamak lazım. Özel’in seçim kazandığını, CHP’yi de bir çocuğun yönetmediğini hatırlamak lazım. Muhalefet kanadında o kadar yıpratıcı olaylar yaşandı ki… Altılı Masa’yı da buna örnek verebiliriz mesela. İkincisi, ‘İmamoğlu-Özel çatışması olur mu? Erdoğan ikisini birbirine düşürecek’ gibi söylemler var. Her ikisi de seçimi kazandı. Böyle bir tabloya gölge düşürmenin doğru olmadığını düşünmüyorum. CHP’nin içerisinde eskiden lider yokken, şimdi birden fazla var. Ama cumhurbaşkanlığı seçimine daha var ve bunları konuşmak için çok erken.”

Erdoğan’ın “Siyasette yumuşama dönemine giriyoruz” söylemine bir anda gelmediğini, seçim sonuçlarının buna vesile olduğunu söyleyen Nuray Mert, “Demokrasilerde ana muhalefet işlev. Hakkıyla muhalefet yaptığınız zaman bir şekilde iktidar zorlanır. Güçlü bir muhalefet, toplumun taleplerini yüksek sesle söylerseniz ancak iktidarı etkileyebilirsiniz. Muhalefette böyle bir sorun vardı. Özgür Özel’in dik duruşları, mesajları çok net bir siyaset yürütmesi iktidar açısından ağırlık oluşturdu” dedi.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.