Adnan ATEŞ
Köşe Yazarı
Adnan ATEŞ
 

Silvan’da bütün yollar neden Roma’ya çıkmıyor?

Silvan, uzun zamandır çözüm bekleyen bir yol sorunu problemi yaşıyor. Türkiye’nin en bozuk vilayet yolu Silvan’da. Yıllardır bu çile devam ediyor. Seçimden önce Ak Parti Milletvekili Suna Kepoğlu bu yol için gereken her şeyi yapacaklarının vaadini vermişlerdi. Sözde ‘Beton Asfalt’ dökülecekti. Seçim bitti vaatlerde unutuldu. Kanaatimce çözülmeyecek. Çözmek bir organizasyon işi. Hizmet aşkı ile alakalı bir şey. Diyarbakır-Silvan arası E-99 Uluslararası yolunun kötü durumu, yıllardır sürücüler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Yolun büyük bir kısmının bozuk ve mucurlu olması, araçların camlarının ve araç altı hasarların oluşmasına neden oluyor. Olup bitenleri hiçbir yetkili görmüyor mu? Kesinlikle görüyorlar. Çünkü o yolu kendileri de kullanıyor. Bölge milletvekillerinin seçim döneminde "Bu çile bitecek" vaatleri, maalesef bugüne kadar gerçekleşmedi. Silvanlılar, Bağdere-Silvan arasındaki yolun bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Özellikle gece saatlerinde oldukça tehlikeli hale gelen bu yol, Diyarbakır ile Silvan arasındaki tek bağlantı yolunu oluşturuyor ve bu durum sürücüler için büyük bir sorun teşkil ediyor. İran sınırından başlayan ve Silvan’dan geçen E-99 Uluslararası Yolu'nun en kötü bölümü, Silvan-Diyarbakır arasındaki kısım olarak öne çıkıyor. İktidarın duble yol projeleri çalışmaları neden Silvan’da uygulanmıyor? Türkiye’nin hemen her vilayetinde en kırsal alanlarda görülen duble yol çalışmaları Özellikle Silvan-Bağdere arası, sürücüler için adeta bir kabus haline gelmiş durumda. Yolun bu bölümünde yaşanan zorluklar, sadece sürücüler değil, tüm bölge halkı için büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Bölge milletvekillerinin ve kurumların bu yolun önemini göz önünde bulundurarak gerekli adımları atması ve sorunu bir an önce çözmesi bekleniyor. E-99 Uluslararası Yolu’nun yeniden düzenlenmesi, hem bölgenin ekonomik gelişimi hem de halkın güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor. Silvanlılar, yetkililerden bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını ve yol çalışmalarının bir an önce başlamasını talep ediyor. Yolun mevcut durumunun düzeltilmesi, bölgedeki ulaşımı rahatlatacak ve sürücülerin karşılaştığı riskleri en aza indirecektir. Bu konu, bölgenin gelişimi açısından kritik bir önem taşırken, yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturması büyük bir beklenti haline gelmiştir. Özellikle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün konuyu artık nihai sonuca götürmesini bekliyoruz.75 km’lik yol çilesinin artık bitmesini diliyoruz. Bölge vekillerinden pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Olması gerekeni istiyoruz. Roma imparatorluğunun en çok önem verdiği hizmetlerden biri de ‘Yol’ idi. Roma İmparatorluğu’nun inşa ettiği yollar meşhur olup günümüzde de  halen varlıklarını sürdürmektedirler. ‘Tüm yollar Roma’ya çıkar’ sözü oradan geliyor. Türkiye’de tüm yollar Roma’ya çıkıyor ama Silvan’da maalesef çıkmıyor. Çünkü SAHİPSİZ.  Sevgiyle kalın..
Ekleme Tarihi: 19 Ağustos 2024 - Pazartesi
Adnan ATEŞ

Silvan’da bütün yollar neden Roma’ya çıkmıyor?

Silvan, uzun zamandır çözüm bekleyen bir yol sorunu problemi yaşıyor. Türkiye’nin en bozuk vilayet yolu Silvan’da. Yıllardır bu çile devam ediyor. Seçimden önce Ak Parti Milletvekili Suna Kepoğlu bu yol için gereken her şeyi yapacaklarının vaadini vermişlerdi. Sözde ‘Beton Asfalt’ dökülecekti. Seçim bitti vaatlerde unutuldu. Kanaatimce çözülmeyecek. Çözmek bir organizasyon işi. Hizmet aşkı ile alakalı bir şey.

Diyarbakır-Silvan arası E-99 Uluslararası yolunun kötü durumu, yıllardır sürücüler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Yolun büyük bir kısmının bozuk ve mucurlu olması, araçların camlarının ve araç altı hasarların oluşmasına neden oluyor. Olup bitenleri hiçbir yetkili görmüyor mu? Kesinlikle görüyorlar. Çünkü o yolu kendileri de kullanıyor.

Bölge milletvekillerinin seçim döneminde "Bu çile bitecek" vaatleri, maalesef bugüne kadar gerçekleşmedi. Silvanlılar, Bağdere-Silvan arasındaki yolun bir an önce tamamlanmasını talep ediyor. Özellikle gece saatlerinde oldukça tehlikeli hale gelen bu yol, Diyarbakır ile Silvan arasındaki tek bağlantı yolunu oluşturuyor ve bu durum sürücüler için büyük bir sorun teşkil ediyor.

İran sınırından başlayan ve Silvan’dan geçen E-99 Uluslararası Yolu'nun en kötü bölümü, Silvan-Diyarbakır arasındaki kısım olarak öne çıkıyor. İktidarın duble yol projeleri çalışmaları neden Silvan’da uygulanmıyor? Türkiye’nin hemen her vilayetinde en kırsal alanlarda görülen duble yol çalışmaları Özellikle Silvan-Bağdere arası, sürücüler için adeta bir kabus haline gelmiş durumda. Yolun bu bölümünde yaşanan zorluklar, sadece sürücüler değil, tüm bölge halkı için büyük bir sıkıntı oluşturuyor.

Bölge milletvekillerinin ve kurumların bu yolun önemini göz önünde bulundurarak gerekli adımları atması ve sorunu bir an önce çözmesi bekleniyor. E-99 Uluslararası Yolu’nun yeniden düzenlenmesi, hem bölgenin ekonomik gelişimi hem de halkın güvenliği açısından büyük bir önem taşıyor.

Silvanlılar, yetkililerden bu soruna kalıcı bir çözüm bulmalarını ve yol çalışmalarının bir an önce başlamasını talep ediyor. Yolun mevcut durumunun düzeltilmesi, bölgedeki ulaşımı rahatlatacak ve sürücülerin karşılaştığı riskleri en aza indirecektir.

Bu konu, bölgenin gelişimi açısından kritik bir önem taşırken, yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturması büyük bir beklenti haline gelmiştir. Özellikle Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün konuyu artık nihai sonuca götürmesini bekliyoruz.75 km’lik yol çilesinin artık bitmesini diliyoruz. Bölge vekillerinden pozitif ayrımcılık istemiyoruz. Olması gerekeni istiyoruz.

Roma imparatorluğunun en çok önem verdiği hizmetlerden biri de ‘Yol’ idi. Roma İmparatorluğu’nun inşa ettiği yollar meşhur olup günümüzde de  halen varlıklarını sürdürmektedirler. ‘Tüm yollar Roma’ya çıkar’ sözü oradan geliyor. Türkiye’de tüm yollar Roma’ya çıkıyor ama Silvan’da maalesef çıkmıyor. Çünkü SAHİPSİZ. 

Sevgiyle kalın..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.