Silvanlı Hakkı Akdeniz: Amerika’da Başarıdan Başarıya Koşan Bir Pizza İmparatoru

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan’da bir lahmacun dükkanında çalışan Akdeniz, Kanada üzerinden ABD’ye giderek büyük bir kariyer inşa etti. Bu başarı hikayesi, azim ve çalışmanın hayatın her alanında başarıya ulaşmada nasıl etkili olduğunu gözler önüne seriyor.

New York’ta Yedi Pizza Dükkanı Sahibi

Amerika’da bir pizzacıda işçi olarak başlayan Akdeniz, kısa sürede pizza sektöründe kendini kanıtladı. New York’ta yedi adet pizza dükkanı açarak kendi işini kurdu ve bugün toplamda on şubeye ulaştı. Bu başarıyı kazanırken gösterdiği girişimcilik ruhu ve kararlılık, onu sektörünün duayenleri arasına soktu.

Yardımlarıyla Tanınan Bir İsim

Hakkı Akdeniz’in başarısı yalnızca pizza zinciriyle sınırlı değil. ABD’de evsizlere yaptığı yardımlarla geniş bir kitleye ulaşan Akdeniz, sosyal medyada büyük takdir topluyor. Yardımsever kişiliği, onu sadece iş dünyasında değil, toplumda da önemli bir figür haline getirdi.

Nusret'ten Daha Ünlü Mü?

Amerikan medyasında sıkça yer alan Akdeniz, Türkiye'nin ünlü isimlerinden Nusret ile kıyaslanacak kadar popüler hale geldi. Kısa bir belgeseli yapılan Hakkı Akdeniz’in hayatı, üç milyonun üzerinde izleyiciye ulaştı. Bu başarı öyküsü, birçok genç girişimci için bir ilham kaynağı olabilecek nitelikte.

Hakkı Akdeniz’in Silvan’dan Amerika’ya uzanan başarı dolu hayatı, azim ve çalışma sayesinde her şeyin mümkün olabileceğini gösteren bir örnek. Onun hikayesi, gençlere hayallerini gerçekleştirmek için cesaret ve inanç aşılıyor.

Keşke Babam Bu Günleri Görseydi 

Dünya Pizza Şampiyonu Silvanlı Hakkı Akdeniz, "Amerika’da New York’a gittim ilk mahalle beni kabul etmedi. Bir Diyarbakırlı burada pizzacı olamaz dediler. Zaman geldiği zaman inan sen her şeyin en güzeline layık olursun. Düşüp kalkan insanlar şampiyon olabilir, kazanabilir bir yere gelebilir. Ben gerçekten inandığım için yaşıyorum. 22 yıldır New York’ta yaşıyorum. New York’ta pizzacıyım, pizzacı Hakkı diyorlar hep. Pizza dükkanlarım var. Dükkanların ismi Champion Pizza şu anda 14 tane işyerim var. Taco var, Meksika restoran, dominica restoran var İspanya yemeği başka Pizzacılar var Champion olmayan isimlerden, bir tane de sandviç shop yerimiz var. Silvan doğumluyum, yaşadığım büyüdüğüm mahallesinin ismi Feridun Mahallesi, bizim aile çok kalabalık ve çok karışık bir aileyiz. 16 kardeşiz ilk mesleğim tatlıcılık halka tatlı satıyordum. Silvan’da jandarma Alayı var özellikle sabahları tatlıları askerlere satardım. Öğlenden sonrada Lahmacun satıyordum. Akşama doğruda ayakkabı boyacılığını yapıyorduk, okulda çok iyi değildim, işte daha iyiydim para çok kazanıyordum. Eve para çok getirince annem, babam daha çok mutlu oluyorlardı. Hep aferin oğlum diyorlardı. O yüzden hep okul ikinci planda kaldı. İlkokul 3. Sınıftan terk ettim. Babam at arabacılık yaparak bizi geçindirmeye çalışıyordu. Babam çok güzel giyiniyordu, güzel giyinmeyi seviyordu, saçını hep arkaya tarıyordu. Babam rahmetli olmadan önce saçlarının sadece yanları beyazlanmıştı. Babamı genç yaşta yani 55 yaşlarında kaybettik. Babam benim için kahramandı. Hayalim hep babama bir saat almaktı. Küçük zincirli bir saati vardı, hep yan cebine koyardı. Ama saati her zamanda bozuluyordu. O yüzden bende hep hayal ettim çok param olunca babama bir saat alıp hediye edeceğim diye, ama kısmet olmadı. 23 sene önce bir saat aldım. Halen o saati kullanıyorum. Bozulunca, kemeri yıpranınca hep tamir ediyorum. Ona alamadım ama ona almış gibi yaparak aldığım saati hep ben taktım. İnsanın babası çok günah ya, babalar var ya ben baba olmadan önce babanın ne olduğunu fazla bilmiyordum. Ben çocuğumu 10 yıl görmeyince, o zaman babanın ne dolduğunu anlamıştım. Keşke babam bu günleri görseydi" dedi.