Silvan’da 1. Yaz Halı Saha Futbol Turnuvası Başladı

Haber: M.Romedi YILMAZ

Silvan Belediye Başkanlığı tarafında düzenlenen 1. Yaz Halı Saha Futbol Turnuvası başladı. Turnuva koordinatörü Serhat Başran, Kırsal ve Merkez Mahalleler arası düzenlenen turnuvaya 18 takım başvuru yaptığını söyledi.

Silvan Belediye Başkanlığının düzenlemiş olduğu 1. Yaz Futbol turnuvasının ilk maçında başlama vuruşu ile ilk müsabakalar başladı.

18 takımın katıldığı ve 20 gün sürecek olan turnuvanın açılış törenine Silvan Belediyesi Eş Başkanları Sevim Biçici, Kadri Esen, CHP İlçe Başkanı İhsan Kızılkan, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Silvan Belediyesi Eşbaşkanı Sevim Biçici başlama vuruşunun ardından bütün takımlara başarılar dilerken, "Hedefimiz birlik, beraberlik ve dostluğu kaynaştırmak. sloganı kapsamında gençler, Kırsal ve Merkez Mahalleler arası toplamda 18 takımın katıldığı turnuvanın ilk gün maçları tamamlandı. Bütün takımlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BOYUNLU MAÇINDA OLAY

Silvan Belediyesi tarafından düzenlenen halı saha futbol turnuvasında Eşme ve Boyunlu takımları arasında oyunun son anlarında Boyunlu 4-2 öndeyken, boyunlu takımında bir oyuncunun sarı kart görmesinin ardından gerginlik çıktı. Oyuncunun sarı kart görmesiyle hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle ikinci sarı karttan kırmızı kart görürken, ortalık bir anda gerildi. Maçın bitiminde 3 dakika kala maçın hakemi tarafında maç tatil edildi. Maç sonucu ile Silvan Belediyesi tertip komitesi tarafında kurallar çerçevesinde karar verileceği belirtildi.

GENÇLİKSPOR'DAN ONAY ÇIKMADI

Silvan Belediyesi Turnuva Tertip komitesi, Turnuva başlamadan önce Maçların İlçe stadyumunda oynaması için İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne başvurumuz oldu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kaymakamlıktan onayın çıkmadığı ve olumsuz yanıt alınca Maçların Halı saha oynatmak zorunda kaldık.

Oynanan Maçlar

Beypınar 1 – 10 Duru

Eski Köy 5 – 2 Kızlal

Gözderesi 11- 1 Akçeltik

Eşme – Boyunlu tatil edildi

Cami 9- 5 Taşpınar

Sulubag 5-0 Bahçelievler