Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere yeni destekleme modellerini anlattı

Haber: İhsan YILMAZ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni destekleme modelleri için sahaya inen Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçileri bilgilendirirken, Mahalle muhtarlarıyla toplantı düzenledi.

Tarımsal üretimin ve gıda arz güvencesinin sürdürülebilirliğinin sağlanması, üretim planlamasına katkı sağlaması, verim ve kalitenin artırılması, tarımsal üretimde çevreci yaklaşımların benimsenmesi ve uygulanan politikaların etkinliğinin artırılması hedefi ile bitkisel üretimde yeni destekleme modelleri hayata geçirildi. Bu çerçevede harekete geçen Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de yeni destekleme modellerinin daha iyi anlaşılması ve anlatılması için çalışmalarına başladı. Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Bal'ın katılımıyla ekiplerin ilk durağı Kırsal mahallelerdeki çiftçileri bilgilendirmek, Bal, Mahalle muhtarı ve çiftçilerle toplantıda bir araya geldi.

Silvan Kaymakamlığı toplantı salonunda üreticiler ile bir araya gelen Bal, yeni destekleme modeli hakkında muhtar ve çiftçileri bilgilendirdi, merak edilen soruları yanıtladı.

Silvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Bal, "Muhtarlarımıza ve üreticilerimize bitkisel üretim ile ilgili yeni destekleme modelini anlatmak için çalışmalarımıza başladık. Bir yandan ekiplerimiz kırsal mahallelerdeki çiftçilerimizi bilgilendirirken, Bizlerde burada Mahalle Muhtarlarımız ve çiftçilerimizle toplantıda bir araya geldik. Bilgilendirme amacıyla bölgemizde bulunan üretici ve çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Öte yanda ekiplerimiz kırsal mahallerimizi ziyaret edip üreticilerimizle ve çiftçilerimize konu hakkında bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor. Toplantı salonunda ise, çiftçi ve muhtarlarımız yapılan toplantıda sorulan soruları cevapladık" dedi.