Diyarbakır’da o eksiklik giderildi

Açılışa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun ve Prof. Dr. Velat Şen, Dicle Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul ve Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, öğretim üyeleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat törende yaptığı konuşmada emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, “128 kesitli bir tomografi cihazının üniversitemize kazandırılmasında katkıda bulunan tüm hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Zamanın etkin kullanımı ve hastalarımızın psikolojik olarak yıpranmaması adına bu gelişmeler büyük önem taşıyor. Dicle Üniversitesi Hastaneleri, araç ve gereç donanımı açısından iyi bir noktadadır ve bu, değerli hocalarımızın katkılarıyla sağlanmaktadır. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda daha da iyi günlere yürüyoruz. Üniversitemizi hak ettiği noktalara taşımak için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen ise Dicle Üniversitesi Hastanesi’nin sağlık hizmetleri ve eğitim alanındaki rolüne değindi: “Dicle Üniversitesi Hastanesi, yalnızca bölgemizin değil, Türkiye’nin en Türkiye'nin en güzide sağlık merkezlerinden bir tanesiyiz. Toplam beş hastanemizle sağlık hizmeti sunmaktayız. Onkoloji hastanemiz, 10.900 metrekare kapalı alana sahip, 7 katlı, 3 klinikten oluşan ve 45 yatak kapasiteli ve yoğun bakımlardan oluşan  bir merkezdir. Ancak onkoloji hastanemizde radyasyon onkolojisi, radyoloji, patoloji ve cerrahi birimlerinin birlikte hizmet vereceği bir kompleks ihtiyacı bulunuyordu. Bu ihtiyacı karşılamak adına çalışmalarımız sürüyor, bu çalışmalarımızdan biri de bugün açılışı yaptığımız 128 kesitli Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı bu konuda bizlere  desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Kamuran Eronat’a teşekkür ederiz” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl yaptığı konuşmada, “Bu cihazımızla birlikte onkoloji hastalarımız tedavi gördükleri binadan çıkmadan BT tetkiklerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca radyoterapi hastaları, aynı katta radyoterapi süreçlerini tamamlama imkanına sahip oldular. Kalp ve çocuk hastanesinden gelen BT talepleri de yine yakın bir binada karşılanarak hastalarımıza büyük bir konfor sağlanmış oldu. Özellikle onkoloji binasındaki yatan hastaların ambulansla ana binaya taşınma zorunluluğu ortadan kalktı, 64 dedektörlü ve 128 kesitli son teknoloji BT cihazımızı onkoloji binasına kurmanın ve açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Dicle Üniversitesi Hastanesinde sağlık hizmetlerinin daha modern bir şekilde devam etmesi amaçlanıyor. BÜLTEN