Silvan’da iki ayrı noktada yangın: 90 dönüm buğday yandı

Haber: Azad Berdan YILMAZ

İddiaya göre,  Silvan İlçesi Boyunlu, köy sınırlarındaki bilinmeyen bir nedenden dolayı biçilmemiş buğday tarlasında yangın çıktı. Niyazi İldiz’e ait tarlada çıkan yangı, yolda geçen vatandaşların haber verilmesi üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Boyunlu köy Nawdeştte mevkiinden başlayan yangın itfaiye ekipleri tarafında kısa sürede kontrol altına alınırken, yaklaşık 40 dönüm buğday küle döndü.

Tarla Sahibi Niyazi İldiz, “Yaklaşık 60 dönüm buğday ekimi yaptığım tarlada bugün akşama doğru vatandaşların aramasıyla buğday tarlasında yangın çıktığını söylediler. Olay yerine gittiğimde yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyümüş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken yaklaşık 40 dönüm biçilmemiş buğday tamamen yandı. Bu yıl ki emeğimiz çabamız boşuna gitti. Lütfen araç sürücüler yolda geçenler elinizdeki sigaraları rastgele sağ sola atmayınız” diye uyarıda da bulundu.

Bir diğer yangı ise, Silvan ilçesi Kırsal Kazandağı Mahalle mevkiin de meydana geldi. Kazandağı Kırsal mahallesinde bir buğday tarlasında bilinmeyen bir nedenden dolayı biçilmemiş buğday tarlası yandı. Kısa sürede büyüyen yangın tarla kenarında bulunan bir inşaata sıçradı. Yaklaşık 50 dönüm biçilmemiş buğday tarlası yanarken, yangının sıçradığı inşaata da inşaat malzemeleri yandı. Yangına köylü vatandaşların da müdahalesi ile güçlükle kontrol altına alındı.

Her iki olayla ilgili soruşturma başlatıldı.