Yeni yapılan yol bir yıl geçmeden bozuldu

HABER: AZAD BERDAN YILMAZ/SİLVAN

Silvan ilçesinde 2023 Ekim ayında Silvan-Diyarbakır ve Silvan-Bitlis Caddesi’nin 3,5 kilometrelik şehir geçişinde asfalt serimi tamamlanarak cadde trafiğe açıldı.

Caddenin kimi kısımlarında 7 ay geçmeden bozulmalar ve yer yer çökmeler meydan geldi. Karayolları ekipleri bozulan alanlarda yama dahi yapmazken, söz konusu güzergahta araç sürücüleri zor anlar yaşıyor.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale dilen Silvan ilçesi Diyarbakır-Bitlis karayolunun 3,5 kilometrelik şehir geçişinin asfalt çalışmasının üstünde 7 ay geçmeden sonra yolda çökmeler meydana geldi.

Geçtiğimiz yıl Ekim Silvan-Diyarbakır ve Silvan-Bitlis Caddesinin 3,5 kilometrelik şehir geçişinde asfalt serimi tamamlanarak cadde trafiğe açıldı. Ancak 7 ay geçmeden yolda bozulmalar ve yer yer çökmeler meydan geldi. Karayolları ekipleri bozulan alanlarda yama dahi yapmazken, araç sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olurken, karayolu çileye dönüştü. Caddede esnaflık yapan bir vatandaş karayolu eksiklikleriyle yolu teslim almıştır. Ne kaldırım, nede caddede tamamlandığını söyleyerek caddenin tamamen yeniden asfaltlanması gerektiğini söyledi.

VATANDAŞTAN TEPKİ

Karayolları 9.Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz 6- 7 ay önce sözde yol ve kaldırım çalışmalarının tamamlandığını illeri sürülen yolun çökmesine ve çatlamasına Silvan’da yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldun.

Silvanlı Vatandaşlar, “Silvan’da yürütülen yol ve kaldırım çalışmaları hiç denetlenmediği gibi, çalışmalar baştan savurma bir şekilde yapıldı. Eğer yol ve kaldırım çalışmalarında yeteri kadar denetimler yapılmış olsaydı bu yıl 7 ay sonra çökmezdi. Kaldırımlarda bozulmalar olmazdı. Gerçekten sahipsiz bir memleket Silvan, kaldırım çalışması desen başlı başına rezalet, halen kaldırımda eski direklerin demirleri mevcut. Kaldırımlar meyilli yapılmış, engelli araçlar elektrik trafoları yüzünden kaldırımdan geçerken zor anlar yaşıyor. Çocuk arabaları olan kadınlarımız kaldırımdan geçmesi mümkün değil, şimdide yollarda çökmeler meydana geliyor. Gerçekten bu manzaraları Silvan’da görmek istemiyoruz. Gördükçe utanıyoruz” dedi.

“ARAÇ SÜRÜCÜLERİ ZOR ANLAR YAŞIYORUZ”

Araç sürücüsü Mehmet Şahin, “Ankara istikametinden gelip Van istikametine gidiyorum. Silvan İlçesi şehir merkezi geçişinde iki kez kaza tehlikesi atlattık. Çatlayan ve Çöken asfalt aniden önümüze çıkınca acil fren yapmak zorunda kaldım. Arkada takip eden aracın çarpmaması için ani manevrayla kaza yapmaktan son anda kurtuldum. Bunu yapan müteahhit veya yetkililere soruyorum vicdanen rahatmısınız, insan canı sizin için bu kadar mı ucuz? Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen can kaybı yaşanmadan bu önlemleri alın, yoksa çok geç kalmış olursunuz” diye tepki gösterdi.