Koyunlar merada değil, orta refüjde otlanıyor!

HABER: İhsan YILMAZ

Silvan İlçesinde koyunlar merada değil, orta refüjde otlatılıyor. Silvan-Diyarbakır Karayolunun eski hastane kavşağında bulunan orta refüjde koyunların otlatılmasına sürücüler tepi gösterdi.

SÜRÜCÜLERDEN TEPKİ

Kurban bayramına 23 gün kala Kurbanlık koyuna mera yerine orta refüjde otlatılması büyük bir tehlike arz ediyor. Silvan İlçesinde Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan orta refüjde koyunların otlatılması sürücülerden tepki geldi.

“SON ANDA KAZAYI ATLATTIK”

Silvan İlçesi eski hastane kavşağındaki orta refüjde koyunların otlatılmasına tepki gösteren sürücü Ahmet Kayaş, “Bitlis istikametinden Diyarbakır istikametine giderken, Silvan çıkışına yakın bir yerde koyunların orta refüjde otlatılması sırasında cadde ortasına aniden kaçan bir koyun kaza yapmamıza neden oluyordu. Orta refüjde koyun otlatılması çok ilkel ve tehlikeli bu orta refüjlerin etrafı kapatılmalı ve koyunların otlatılmasına müsaade edilmemesi gerekiyor. Biz kazayı son anda atlattık. Başkalarının kaza yapmasına neden olabilir. Yetkililer acilen önlem alması gerekiyor” dedi.