Meteor taşının nereye düştüğü belli oldu

 Başta Diyarbakır, Malatya, Erzurum, Elazığ, Antep ve çevre illerden görülen bir göktaşı düştü. Diyarbakır’da sokakta yapılan düğüne katılanlar, göktaşının düştüğü anları sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntülerde göktaşının düştüğü esnada gecenin gündüz gibi aydınlandığı görülmüştü.

Göktaşı nereye düştü?

Vatandaşların panik olmasına neden olan göktaşının düşmesi sosyal medyada gündem olmaya devam ediyor. Binlerce kullanıcı konuyla ilgili yorum yaparken, göktaşının nereye düştüğü belli oldu. Göktaşı-Meteor taşının dün Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde boş bir araziye düştüğü iddia edildi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen vatandaş, göktaşının tam olarak nereye düştüğünü de açıklamadı.

'Göktaşına dokunamadım'

Göktaşının dün gece düştüğünü söyleyen vatandaş, göktaşını Ergani İlçesi kırsalında bulduğunu iddia etti. Vatandaş, sıcak olduğu için göktaşına ilk etapta dokunamadığını söyledi.

Meteor düşmesi nasıl olur?

Vatandaşlar sosyal medyada göktaşı-meteor düşmesi nasıl olur?, günde kaç tane meteor-göktaşı düşer? gibi sorulara yanıt arıyor. Göktaşı nedir, meteor neden düşer? Göktaşı mı düştü, son dakika meteor mu düştü, nereye düştü?

Günde kaç tane göktaşı düşer?

Göktaşı nedir, neden düşer?

Meteor, meteorit, göktaşı, meteoroit veya halk arasında kayan yıldız-düşen yıldız, yıldız kayması, küçük boyutlu bir kuyruklu yıldız ya da asteroit veya diğer cisimler kaynaklı çarpışmalar nedeniyle uzayda savrulan cisimlerin, Dünya'nın üst atmosferindeki hava molekülleriyle çarpışarak akkor haline geldikten sonra hızlı hareketiyle ve bazen de ardından parlayan bir materyal saçan bir ışık çizgisi oluşturarak Dünya atmosferinden görünür bir şekilde geçen enkaz parçalarıdır.