Gültan Kışanak tahliye edildi

Kobani Davasında tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırılan Gültan Kışanak, dün gece saatlerinde tahliye edildi.

Burada açıklamalarda bulunan Kışanak, “Bugün Kobani kumpas davasında verilen kararı kabul etmediğimizi, bu kumpası ve siyasi tutumu devam ettiren bir karar çıktı. Bu nedenle hepimizin aslında arkadaşlarımızın bu kadar ağır cezalar aldığı bir günde mücadeleye devam etmek dışında söyleyebilecek bir sözümüz yok” dedi.

“Bizim tahliyeye değil barışa ve adalete ihtiyacımız var” diyen Kışanak, “Onun için hepimiz elimizden geleni yapacağız ve inanıyorum ki bir gün bu cezaevlerinin kapıları gerçek anlamda özgürlük için açılacak ve bütün arkadaşlarımız dışarda halkıyla buluşacağı güzel günleri göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kışanak, “Bu yargılama süresinde anlatmaya çalıştım. Gerçekten dava dosyasında Çözüm Süresinde barış ve demokratik çözüm için yürütülen bütün çabalar, verilen bütün emekler suçlama konusu yapılmış ve bir dosyaya dönüştürülmüş orada duruyor. Bu ileride AKP açısından da ciddi bir sorun oluşabilecek bir dosya halinde. Çünkü biz biliyorduk bu davalar, bu dosyalar aslında Çözüm Sürecini akamete uğratmak için açıldı. Yaşadığımız bütün bu provokasyonlar ve kumpaslar da Kürt sorununun barışçıl çözümünün önüne çıkartılan engellerdi. Ama ben bu engelleri aşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kışanak, “Aktif siyasi çalışmalara katılacak mısınız?” şeklindeki soruya, “Bunun için bir şey söylemek henüz çok erken ama ben hayatım boyunca siyasetin dışında kalmadım, kalmayacağım, hayatın kendisi siyasettir. Doğruları savunmak, iyiyi, güzeli aramak siyasettir ve bu anlamda tabii ki emek vermeye ve bütün sorunların çözülmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğim” yanıtını verdi. Haber Merkezi