Silvan’da sebze fidesi satışı başladı

Silvan (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 23.04.2024 - 16:40, Güncelleme: 23.04.2024 - 16:40 1044 kez okundu.
 

Silvan’da sebze fidesi satışı başladı

Silvan ilçesinde seralarda yetiştirdiği fidelerin satışı başlarken, Fide üreticileri fideleri Irak’a ihracat yaptıklarını söyledi.
Haber: İhsan YILMAZ Silvan İlçesindeki Çiftçiler tarafından yetiştirilen domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleri, ilçede cadde ve sokaklarda satışa sunulmaya başladı. Üreticiler, seralarda yetiştirdikleri fidelerin demetini 25 ile 30 liradan satıyor. Fide yetiştirici Baver Yılmaz, fide maliyetlerinin artmasına rağmen yerli fidelere rağbetin olduğunu ifade ederek, “Yetiştirdiğimiz fidelerle aile geçimimizi sağlıyorduk. Şimdi ürettiğimiz fideleri Irak’ın Zaxo, Duhok ve Erbil kentlerine de gönderiyoruz. Geçen yıl sipariş edilen az miktardaki fidelerin verimliliği nedeniyle bu yıl 100 bin adet fide gönderdik. İşimizi daha da büyüterek Komşu ülkelerin hepsine ihracat yapacağız. Fide üzerinde Şirketimizi kurduk, Şirket bünyesinde de ihracattı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bölgemizde birçok sebze fidesini yetiştirerek yerli ve yabancı pazarlarda, satışa başladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda Silvan İlçemizin Cadde ve sokaklarda da satışlarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl 15 TL’ye sattığımız fideleri, bu yıl maliyetlerin artmasıyla birlikte 25-30 TL’ye satıyoruz. Yağışlar ardından havaların ısınmasıyla birlikte fideleri pazara getirmeye başladık. 20 güne kadar fide satışlarımıza devam edebileceğiz. Özellikle bölge genelinde siparişlerimi daha yoğunlukta, ancak Silvan bizim memleketimiz buradaki satışlarımızı önemsiyoruz. Bahçesi olan hemşerilerimiz en çok yerli fidelere rağbet gösteriyor.” dedi.
Silvan ilçesinde seralarda yetiştirdiği fidelerin satışı başlarken, Fide üreticileri fideleri Irak’a ihracat yaptıklarını söyledi.

Haber: İhsan YILMAZ

Silvan İlçesindeki Çiftçiler tarafından yetiştirilen domates, biber, patlıcan gibi sebze fideleri, ilçede cadde ve sokaklarda satışa sunulmaya başladı.

Üreticiler, seralarda yetiştirdikleri fidelerin demetini 25 ile 30 liradan satıyor.

Fide yetiştirici Baver Yılmaz, fide maliyetlerinin artmasına rağmen yerli fidelere rağbetin olduğunu ifade ederek, “Yetiştirdiğimiz fidelerle aile geçimimizi sağlıyorduk. Şimdi ürettiğimiz fideleri Irak’ın Zaxo, Duhok ve Erbil kentlerine de gönderiyoruz. Geçen yıl sipariş edilen az miktardaki fidelerin verimliliği nedeniyle bu yıl 100 bin adet fide gönderdik. İşimizi daha da büyüterek Komşu ülkelerin hepsine ihracat yapacağız. Fide üzerinde Şirketimizi kurduk, Şirket bünyesinde de ihracattı sürdürmeyi amaçlıyoruz. Bölgemizde birçok sebze fidesini yetiştirerek yerli ve yabancı pazarlarda, satışa başladık. Her yıl olduğu gibi bu yılda Silvan İlçemizin Cadde ve sokaklarda da satışlarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl 15 TL’ye sattığımız fideleri, bu yıl maliyetlerin artmasıyla birlikte 25-30 TL’ye satıyoruz. Yağışlar ardından havaların ısınmasıyla birlikte fideleri pazara getirmeye başladık. 20 güne kadar fide satışlarımıza devam edebileceğiz. Özellikle bölge genelinde siparişlerimi daha yoğunlukta, ancak Silvan bizim memleketimiz buradaki satışlarımızı önemsiyoruz. Bahçesi olan hemşerilerimiz en çok yerli fidelere rağbet gösteriyor.” dedi.

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.