Kulp’ta 23 Nisan protokolünde DEM Parti krizi

Dünya (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 24.04.2024 - 10:55, Güncelleme: 24.04.2024 - 10:55 988 kez okundu.
 

Kulp’ta 23 Nisan protokolünde DEM Parti krizi

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde DEM Partili Meclis üyesi, vekaleti olmasına rağmen protokolden kaldırıldı. DEM Parti meclis üyesi ile CHP ilçe başkanı yaşananları protesto ederek töreni terk etti.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki 23 Nisan törenlerinde vekaleti olmasına rağmen protokolden kaldırılan DEM Partili Meclis üyesi ve yaşananları protesto eden CHP ilçe başkanı töreni terk etti. Kulp ilçesinde dün öğleden sonra düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine ilçe Kaymakamının izinli olması nedeniyle yerine vekaleten bakan Lice Kaymakamı Kerem Yenigün katıldı. DEM Partili Belediye Başkanı Fatma Ay, Ankara’da olduğu için törene kendisini temsilen meclis üyesi Nimet Yakut’u görevlendirdi. VEKALETİNİZ VAR MI? Medyascope’a da yer alan habere göre, DEM Partili Meclis üyesi Nimet Yakut’un törende belediye başkanını temsil edeceğine dair yazı Pazartesi günü Kaymakamlığa gönderildi. Bugün törene gidip belediye başkanının olduğu protokolde oturan Yakut’un yanına gelen Kaymakam Yenigün’ün kendisine, “Vekaletiniz var mı” diye sorduğu öğrenildi. Meclis üyesi Yakut, vekaletin olduğunu ve Kaymakamlığa gönderildiğini söylemesi üzerine Kaymakam Yenigün’ün Kaymakamlık yazı işleri müdürlüğünde görevli bir kadına konuyu ilettiği ve kadının vekaletname yazısının olmadığını söylediği belirtildi. Bunun üzerine Kaymakam Yenigün, belediyeyi temsilen orada bulunan Yakut’un protokolden kalkıp arkaya meclis üyelerinin bulunduğu yere geçmesini istedi. Yakut, yaşanan duruma tepki gösterip vekaleti olduğu için geldiğini ve belediyeyi temsil ettiğini söylemesi üzerine Kaymakam’ın bu kez korumaları tarafından Yakut’un yerinden kaldırılmak istendiği ancak, Yakut’un durumu protesto etmek için törenden ayrıldığı öğrenildi. CHP İLÇE BAŞKANI DA YAŞANANLARI PROTESTO İÇİN AYRILDI Belediye başkanını temsilen törene katılan meclis üyesine yapılan muamele üzerine CHP ilçe Başkanı Mehmet Sancar’da durumu protesto ederek Yakut ile birlikte törenden ayrıldı. Meclis üyesi Nimet Yakut’un törenden ayrılmasından sonra Kulp Belediyesinden Yakut’un başkana vekaleten törene katılacağına dair yazının Kaymakamlığa gittiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Kaymakam Kerem Yenigün’ün görevlilere çok kızdığı ve haklarında işlem yapacağını söylediği öğrenildi.
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde DEM Partili Meclis üyesi, vekaleti olmasına rağmen protokolden kaldırıldı. DEM Parti meclis üyesi ile CHP ilçe başkanı yaşananları protesto ederek töreni terk etti.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki 23 Nisan törenlerinde vekaleti olmasına rağmen protokolden kaldırılan DEM Partili Meclis üyesi ve yaşananları protesto eden CHP ilçe başkanı töreni terk etti.

Kulp ilçesinde dün öğleden sonra düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine ilçe Kaymakamının izinli olması nedeniyle yerine vekaleten bakan Lice Kaymakamı Kerem Yenigün katıldı. DEM Partili Belediye Başkanı Fatma Ay, Ankara’da olduğu için törene kendisini temsilen meclis üyesi Nimet Yakut’u görevlendirdi.

VEKALETİNİZ VAR MI?

Medyascope’a da yer alan habere göre, DEM Partili Meclis üyesi Nimet Yakut’un törende belediye başkanını temsil edeceğine dair yazı Pazartesi günü Kaymakamlığa gönderildi. Bugün törene gidip belediye başkanının olduğu protokolde oturan Yakut’un yanına gelen Kaymakam Yenigün’ün kendisine, “Vekaletiniz var mı” diye sorduğu öğrenildi.

Meclis üyesi Yakut, vekaletin olduğunu ve Kaymakamlığa gönderildiğini söylemesi üzerine Kaymakam Yenigün’ün Kaymakamlık yazı işleri müdürlüğünde görevli bir kadına konuyu ilettiği ve kadının vekaletname yazısının olmadığını söylediği belirtildi. Bunun üzerine Kaymakam Yenigün, belediyeyi temsilen orada bulunan Yakut’un protokolden kalkıp arkaya meclis üyelerinin bulunduğu yere geçmesini istedi.

Yakut, yaşanan duruma tepki gösterip vekaleti olduğu için geldiğini ve belediyeyi temsil ettiğini söylemesi üzerine Kaymakam’ın bu kez korumaları tarafından Yakut’un yerinden kaldırılmak istendiği ancak, Yakut’un durumu protesto etmek için törenden ayrıldığı öğrenildi.

CHP İLÇE BAŞKANI DA YAŞANANLARI PROTESTO İÇİN AYRILDI

Belediye başkanını temsilen törene katılan meclis üyesine yapılan muamele üzerine CHP ilçe Başkanı Mehmet Sancar’da durumu protesto ederek Yakut ile birlikte törenden ayrıldı.

Meclis üyesi Nimet Yakut’un törenden ayrılmasından sonra Kulp Belediyesinden Yakut’un başkana vekaleten törene katılacağına dair yazının Kaymakamlığa gittiği ortaya çıktı. Bunun üzerine Kaymakam Kerem Yenigün’ün görevlilere çok kızdığı ve haklarında işlem yapacağını söylediği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.