Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin genel borcu açıklandı

Diyarbakır (Malabadi Haber) - Malabadi Gazetesi | 26.04.2024 - 10:56, Güncelleme: 26.04.2024 - 10:59 1178 kez okundu.
 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin genel borcu açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları, kayyım yönetiminden aldıkları borçları açıkladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Serra Bucak ve Doğan Hatun, kayyım ile yönetilen Büyükşehir Belediyesi hakkında açıklamalarda bulundular. Belediye’nin genel borçları hakkında basın mensuplarına bilgi veren eşbaşkan Serra Bucak, belediyenin devrettiği borcun 2 milyar 438 milyon olduğunu söyledi. Eş başkanları Serra ve doğan Hatun göreve geldikten sonra ilk kez basınla tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Yenişehir ilçesi Sümerpark yerleşkesindeki nikah toplantı salonunda düzenlenen toplantıya çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan  Serra Sucak 10 gün önce mazbata aldıklarını, gecen süre içerisinde ziyaretçi kabulleri ve meclis toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediyenin 5 yıl kesintisiz olmak üzere yaklaşık 8 yıldır kayyumla yönetildiğini ifade eden Bucak yeni süreçte “ Kesintiye uğrayan kent bileşenleri, STK ve basına kapalı olan kapılar açık olacak” dedi. 1 haftalık süreç içerisinde 22 daire başkanlığında çalışma yaptıklarını, envanter çıkardıklarını belirten Bucak bunun sonuçlarını “ Çalışmalar devam ettiği için mayıs ayındaki meclis toplantımızda kamuoyuna deklere edeceğiz” dedi. Bucak mali hizmet ve iç denetimde ortaya çıkan borç tablosunu şöyle açıkladı: Belediyemizin genel borcu 2 milyar 438 milyon tl . İhalesi yapılmış muhasebeye yansıyan borç ise 3 miyar 640 milyon TL" dedi. Bucak ayrıca DBB’ye ait DİSKİ'nin de 907 milyon TL olduğunu söyledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları, kayyım yönetiminden aldıkları borçları açıkladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları, kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada açıklamalarda bulunan Serra Bucak ve Doğan Hatun, kayyım ile yönetilen Büyükşehir Belediyesi hakkında açıklamalarda bulundular.

Belediye’nin genel borçları hakkında basın mensuplarına bilgi veren eşbaşkan Serra Bucak, belediyenin devrettiği borcun 2 milyar 438 milyon olduğunu söyledi.

Eş başkanları Serra ve doğan Hatun göreve geldikten sonra ilk kez basınla tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Yenişehir ilçesi Sümerpark yerleşkesindeki nikah toplantı salonunda düzenlenen toplantıya çok sayıda yerel ve ulusal basın temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan  Serra Sucak 10 gün önce mazbata aldıklarını, gecen süre içerisinde ziyaretçi kabulleri ve meclis toplantıları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Belediyenin 5 yıl kesintisiz olmak üzere yaklaşık 8 yıldır kayyumla yönetildiğini ifade eden Bucak yeni süreçte “ Kesintiye uğrayan kent bileşenleri, STK ve basına kapalı olan kapılar açık olacak” dedi.

1 haftalık süreç içerisinde 22 daire başkanlığında çalışma yaptıklarını, envanter çıkardıklarını belirten Bucak bunun sonuçlarını “ Çalışmalar devam ettiği için mayıs ayındaki meclis toplantımızda kamuoyuna deklere edeceğiz” dedi.

Bucak mali hizmet ve iç denetimde ortaya çıkan borç tablosunu şöyle açıkladı: Belediyemizin genel borcu 2 milyar 438 milyon tl . İhalesi yapılmış muhasebeye yansıyan borç ise 3 miyar 640 milyon TL" dedi.

Bucak ayrıca DBB’ye ait DİSKİ'nin de 907 milyon TL olduğunu söyledi.

Diyarbakır kayyumunun bıraktığı borç açıklandı

Diyarbakır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.