Hayatlarında ilk kez lokantada iftar açtılar

Silvan 01.04.2023 - 16:17, Güncelleme: 13.04.2023 - 10:46 2041+ kez okundu.
 

Hayatlarında ilk kez lokantada iftar açtılar

Silvan ilçemizde hayırsever Şaban Bingöl 100 çocuğa iftar yemeği verdi ardından çeşitli hediyelerle çocukların tebessümüne katkı sağladı.
Uzun bir süredir ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattan şaban bingöl, Topladığı yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor ayrı etten oyuncakları köydeki çocuklara ulaştıran Şaban Bingöl; 100 kişilik iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. Gerçekleştirmemizde siz değerli güzel ailemizin destekleri sayesinde oldu. O çocuklar içerisinde ilk defa dışarda yemek yiyenler oldu. Yemek yerken gözlerindeki mutluluk, birbirleriyle olan sohbetleri, gülüşleri beni manevi olarak inanılmaz duygular içeresine sokmuştu. Gözlerinde çocukluğumu görmüştüm, yetim kimsesiz ve yeni doğan bir yavru gibi heyecanlı. Ailemiz gün geçtikçe büyüyor, büyüdükçe kenetleniyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Çocukların kahramanı olduğunuz için minnettarım. Sağ olun var olun.  İftar yemeğinde ki küçük çocuk Uğur şöyle yorumladı; ben hayatımda ilk defa lokantada yemek yedim babam karton toplayarak geçimimizi sağlıyor, bende okul çıkışları babama karton toplayarak yardım ediyorum, bugün karton toplamaya gitmedim çünkü dünden beri çok heyecanlıyım hayatımda ilk defa lokantada yemek yiyeceğim diye ve hayatımda ilk defa kumandalı arabaya sahip oldum çok mutlu oldum, bugünü bize yaşattığın için teşekkür ederim.  Bingöl’ün yardımseverlik hikâyesi perşembe günleri babasının hayrına dağıtım yaparken başlıyor. Bingöl süreci şöyle anlatıyor: “6 yaşında babamı kaybettim. Perşembe günleri babamın hayrını dağıtırken, bir seferinde sosyal medyada paylaştım. Çok güzel yorumlar aldım. Sağdan soldan ayakkabı, mont, kırtasiye, ramazanda ramazan kolileri, bayramda giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım. Mahalle mahalle dolaşıp, yetim ve yoksul çocukları buluyorum. Bir de köy okulu ise öğretmenleri arayıp ‘Kaç öğrenci var’ diye soruyorum. Ardından da sosyal medyada paylaşıp o köy çocuklarına umut oluyoruz. Şimdiye kadar 50 bin çocuğa ulaştım. 115 köye ve 13 şehre gittim. Sistemli olarak yaptığım yardımlar 2017 yılında başladı. Hâlâ da devam ediyorum.”  
Silvan ilçemizde hayırsever Şaban Bingöl 100 çocuğa iftar yemeği verdi ardından çeşitli hediyelerle çocukların tebessümüne katkı sağladı.

Uzun bir süredir ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzattan şaban bingöl, Topladığı yardım kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor ayrı etten oyuncakları köydeki çocuklara ulaştıran Şaban Bingöl; 100 kişilik iftar yemeğimizi gerçekleştirdik. Gerçekleştirmemizde siz değerli güzel ailemizin destekleri sayesinde oldu. O çocuklar içerisinde ilk defa dışarda yemek yiyenler oldu. Yemek yerken gözlerindeki mutluluk, birbirleriyle olan sohbetleri, gülüşleri beni manevi olarak inanılmaz duygular içeresine sokmuştu. Gözlerinde çocukluğumu görmüştüm, yetim kimsesiz ve yeni doğan bir yavru gibi heyecanlı. Ailemiz gün geçtikçe büyüyor, büyüdükçe kenetleniyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Çocukların kahramanı olduğunuz için minnettarım. Sağ olun var olun.

 İftar yemeğinde ki küçük çocuk Uğur şöyle yorumladı; ben hayatımda ilk defa lokantada yemek yedim babam karton toplayarak geçimimizi sağlıyor, bende okul çıkışları babama karton toplayarak yardım ediyorum, bugün karton toplamaya gitmedim çünkü dünden beri çok heyecanlıyım hayatımda ilk defa lokantada yemek yiyeceğim diye ve hayatımda ilk defa kumandalı arabaya sahip oldum çok mutlu oldum, bugünü bize yaşattığın için teşekkür ederim.  Bingöl’ün yardımseverlik hikâyesi perşembe günleri babasının hayrına dağıtım yaparken başlıyor. Bingöl süreci şöyle anlatıyor: “6 yaşında babamı kaybettim. Perşembe günleri babamın hayrını dağıtırken, bir seferinde sosyal medyada paylaştım. Çok güzel yorumlar aldım. Sağdan soldan ayakkabı, mont, kırtasiye, ramazanda ramazan kolileri, bayramda giysileri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdım. Mahalle mahalle dolaşıp, yetim ve yoksul çocukları buluyorum. Bir de köy okulu ise öğretmenleri arayıp ‘Kaç öğrenci var’ diye soruyorum. Ardından da sosyal medyada paylaşıp o köy çocuklarına umut oluyoruz. Şimdiye kadar 50 bin çocuğa ulaştım. 115 köye ve 13 şehre gittim. Sistemli olarak yaptığım yardımlar 2017 yılında başladı. Hâlâ da devam ediyorum.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve malabadigazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.